entre l’1 i el 9 d’abril

El Raval s'ompli de "teatre de qualitat i fet a casa" com a alternativa per a Pasqua

29/03/2021 - 

CASTELLÓ. Castelló ha programat un cicle de teatre professional dirigit al públic infantil per a la programació especial de Pasqua, que es desenvoluparà entre l’1 i el 9 d’abril. La Regidoria de Cultura ha dissenyat una proposta escènica amb quatre companyies castellonenques que oferiran “teatre de qualitat, fet a casa” i que representa “una alternativa per a les famílies que busquen activitats per a aquests dies festius”, com ha explicat l’edil de l’àrea, Verònica Ruiz.

La regidora també ha posat l’accent en el fet que “amb aquesta nova proposta contribuïm a la reactivació dels sectors professionals vinculats a la cultura i ho fem amb totes les mesures sanitàries per a oferir una cultura segura i que la ciutadania puga tornar al teatre amb totes les garanties”.

Així, dijous 1 d'abril, serà Teatre de Caixó i el seu muntatge Dalí, Salvador de si mateix, qui encenga de nou el neó escènic a l'espai de Conde Pestagua. Ho farà dins de la campanya Dijous al Raval, la qual es reprograma amb les quatre dates de les sessions ajornades pel tancament dels espais municipals d'aquest primer trimestre de l'any. L’obra, dirigida a un públic més general, endinsa al públic en la vida de l’artista.

Per al públic familiar, Xarop Teatre pujarà a l’escenari amb l’obra El conte de l’avar (7 d’abril, dimecres), La Troupe Malabó ho farà amb la representació de Sophie (8 d’abril, dijous), i Hop! Teatre interpretarà l’obra Iaios (9 d’abril, divendres). Les funcions es duran a terme al Teatre del Raval de Castelló, a les 18.00 hores.

Les tres obres d’aquesta programació impulsada per Cultura són diverses i estan adreçades a un públic familiar, encara que també "enganxaran" el públic adult amb la posada en escena i amb temàtiques polièdriques. El conte de l'avar (de Xarop Teatre) pivota entre El conte de Nadal de Charles Dickens i L'avar de Molière, històries que adapta a una combinació de titelles i intèrprets. D’altra banda, Sophie (de La Troupe Malabó), porta el circ a l'escenari amb una reivindicació feminista repleta d’humor, cançons i l'art del “clown”. I, per tancar la setmana, Iaios (de Hop! Teatre) teixeix la història dels avantpassats dels dos protagonistes des de la memòria i l'emoció.

Dijous al Raval continua al mes de maig

El cicle Dijous al Raval que obrirà Dalí continuarà amb Teatro Pho i La leyenda del ajedrez (6 de maig), la representació de Mariana Pineda, de 3000 Ducados (13 de maig), i tancarà la temporada Cartones, d'Splai Teatre (3 de juny).
Les entrades ja estan a la venda al lloc web municipal i, també, es podran aconseguir a la taquilla el mateix dia de les representacions (3 i 4 euros).

Més activitats familiars al Planetari

Cultura complementa aquesta programació amb les activitats lúdico-educatives que ha preparat al Planetari de Castelló. El públic hi trobarà l’exposició Morelladón&Cia, la qual acosta les troballes paleontològiques dels Ports a les persones visitants. Aquest també serà l’eix central dels PaleoJocs i els PaleoTallers, activitats programades durant la setmana de Pasqua que se sumen als PlanetaJocs i els PlanetaLab.

En pantalla panoràmica, hi ha previstes 17 sessions en valencià i castellà, les quals inclouen la projecció de la cinta estrenada enguany per al 30é aniversari del Planetari, Beyond the sun: Més enllà del Sol. Entre el 6 i l’11 d’abril també hi haurà dues sessions matinals session matinals i de vesprada.

Noticias relacionadas

next