GRUPO PLAZA

òpera prima de Jordi Núñez 

'El que sabem' arriba a les plataformes amb un elenc format per Rosita Amores o Samantha Hudson

| 07/03/2023 | 3 min, 1 seg

CASTELLÓ (EP). La pel·lícula El que sabem, un 'coming of age' "a la valenciana i en valencià", s'estrenarà el pròxim 10 de març en diverses plataformes com Amazon, Filmin i Flixolé. A més, seguirá disponible en la modalitat de lloguer en Movistar Plus, Rakuten TV, Jazztel TV, Orange TV i Play Pack Sala Cero.

Amb les Falles i València com un personatge més, El que sabem és una pel·lícula de creixement personal "amb vocació popular i caràcter autoral", que conjug a Rosita Amores i Samantha Hudson amb un elenc de joves promeses valencianes.

Nominada a quatre premis de cinema independent Blogos de Oro, entre ells el de Millor Pel·lícula, es va alçar amb el guardó al Millor Actor de Repartiment per a Mauro Cervera i Just. A més, està present enguany en els Premis de la Unió d'Actors, en els qual Nakarey està nominada en la categoria de Millor Actriu Revelació pel seu paper protagonista, amb el doble mèrit de ser la primera veneçolana nominada a estos premis i aconseguint-ho amb un paper en valencià. Els guardons s'entregaran el dia 13 de març.

El que sabem es va estrenar recentment als Estats Units, Mèxic i el Canadà i pròximament ho farà en territoris com el Regne Unit, Turquia, França o el Sud-est asiàtic.

L'òpera prima de Jordi Núñez va inaugurar la Mostra de València competint en la seua Secció Oficial i va tindre la seua premier mundial en l'IFFI Goa, a més de passar per festivals com Rizoma, Emiff o FICC Cartagena. És una història "bella, hipnòtica, transversal i veraç" en la qual "qualsevol pot mirar-se i descobrir alguna cosa de si mateix", afirmen els seus responsables.

Produïda per Pegatum Transmèdia (The invocation of Enver Simaku), ha comptat amb el suport de l'Institut Valencià de Cultura i Crea SGR i amb la participació d'À Punt Mèdia. The Open Reel gestiona les seues vendes internacionals i Conunpack la seua distribució a Espanya.

Viatge a través del temps

El llarg està protagonitzat per Carla, una jove cambrera que somia amb una vida millor i és convidada a passar una vesprada a la platja amb Víctor, un atractiu company de classe i els seus peculiars amics. Entre els dos naix una atracció immediata, cada vegada més intensa i profunda. L'amistat, l'amor i el desig els uniran en un viatge a través del temps marcat pels primers passos cap a la maduresa, el desencantament i l'acceptació. Un viatge que canviarà les seues vides per a sempre.

Jordi Núñez (València, 1991) ha fet curtmetratges, vídeos musicals i llargmetratges des de la seua adolescència. En 2009 va guanyar la primera edició del DKV Fresh Art. Es va graduar en Comunicació Audiovisual en la Universitat de València (2009-2013) i va cursar el Màster en Direcció de Cinema a l'Escola TAI (2013-2014), a Madrid.

El seu projecte final de màster, el curtmetratge Píxels (2015), acumula més d'11 milions de visites en YouTube. El seguixen Amor de Dios (2016) i Cachitos (2017), que al costat del primer acumulen més de 60 premis i seleccions internacionals en festivals com Cinema Jove, Alfàs del Pi, LesGaiCineMad o Antonio Ferrandis.

En l'actualitat, Núñez es troba en procés de preproducció de la seua segona pel·lícula, Valenciana, una adaptació de l'obra homònima del dramaturg Jordi Casanovas, produïda també per Pegatum.

next