Hoy es 30 de octubre

La jornada es dirigeix a empreses, personal investigador, administracions i universitaris

Espaitec mostra les seues infraestructures més avantguardistes en 'Espais d'Innovació APTE'

30/10/2024 - 

CASTELLÓ. Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I, se suma el 8 de novembre de 2024 a la iniciativa estatal Espais d'Innovació APTE organitzada per l'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya (APTE). La jornada es dirigeix a empreses, personal investigador, administracions i comunitat universitària interessats a explorar aquestes infraestructures clau per al desenvolupament científic i tecnològic. Durant la jornada, Espaitec obrirà les portes de quatre espais avançats d'innovació tecnològica de la Universitat Jaume I (UJI): el FabLab d'Espaitec i els demostradors de l'INIT, de l'INAM i del CIRTESU.

El FabLab d'Espaitec és un laboratori de prototipatge que alberga diverses màquines de fabricació digital, com ara impressores 3D de filament i resina, escàners 3D, talladora làser i CNC de gran format, entre altres. A través del FabLab, la comunitat universitària de l'UJI pot fabricar prototips o peces personalitzades per a desenvolupar projectes relacionats amb la universitat.

El demostrador de l'Institut Universitari de Noves Tecnologies de la Imatge (INIT) és un entorn on realitat virtual i augmentada s'utilitzen com a eines per a l'aprenentatge pràctic. Es tracta de sis espais el servei dels quals es pot aplicar a sectors com el mèdic, l'industrial, l'educatiu o l'esportiu, entre altres. Per exemple, a través de simulació virtual es poden realitzar pràctiques mèdiques com la intubació orotraquial o la punció lumbar, així com pràctiques industrials com ara reparació de motors d'avions, evitant els riscos físics i els costos elevats de maquinària.

També es podrà visitar el demostrador d'hidrogen verd de l'Institut Universitari de Materials Avançats (INAM), el qual permet produir i emmagatzemar hidrogen a partir d'energia solar fotovoltaica. Aquest demostrador permet visualitzar com el teixit empresarial pot beneficiar-se d'una energia neta, millorant els processos industrials i facilitant la transició energètica per a la reducció de la descarbonització.

El demostrador de Sistemes d'Agitadors del Centre d'Investigació en Robòtica i Tecnologia Subaquàtica (CIRTESU) s'ha creat amb l'objectiu d'optimitzar el funcionament de les plantes de tractament d'aigües mitjançant proves reals realitzades en les instal·lacions del centre. Aquest espai està dirigit a empreses tecnològiques que desenvolupen impulsors i instrumentació per a la seua caracterització, així com a empreses gestores del sector de l'aigua i d'altres àrees, com la indústria química o marítima, que els implementen en la seua activitat.

El projecte Espais d'Innovació APTE

Per a participar és necessari escriure un correu indicant l'espai d'innovació que es vol visitar. A continuació, l'equip '’Espaitec contactarà amb les persones inscrites per a organitzar els grups de visites.

La jornada s'emmarca en el projecte Espais d'Innovació APTE, que busca posar en valor 39 infraestructures innovadores distribuïdes en 16 parcs científics i tecnològics de tot Espanya. Aquesta iniciativa té com a objectiu enfortir l'ecosistema d'innovació espanyol mitjançant la promoció de les infraestructures científiques i tècniques singulars (ICTS) i els espais dedicats a l'experimentació i el desenvolupament tecnològic.

Noticias relacionadas

next