en l'acte s'ha fet entrega de la medalla de la Universitat a Serrat

Eva Alcón demana més recursos per a "enfortir" l'UJI en el 33 aniversari de la seua creació

24/02/2024 - 

CASTELLÓ. La Universitat Jaume I ha commemorat el 33è aniversari de la seua creació amb un acte acadèmic al Paranimf que s’ha iniciat amb un minut de silenci com a mostra de dol per la tragèdia de l’incendi ocorregut a València. En l’acte, que ha estat presidit per la rectora de l’UJI, Eva Alcón, acompanyada per l’alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, el president del Consell Social, Sebastián Pla, i la secretaria general de l’UJI, Cristina Pauner, s’ha lliurat la Medalla de la Universitat a Joan Manuel Serrat.  

Durant la celebració, Alcón ha possat en valor la importància del coneixement per a avançar com a societat i, en aquest sentit, ha destacat que "enfortir la Universitat és imprescindible per al territori, la ciutadania i per a assolir un futur millor", atès que la universitat pública de Castelló "és un patrimoni col·lectiu que posa al servei de tota la societat les seues capacitats docents, investigadores i d’innovació".

Per a aconseguir aquest enfortiment, la rectora ha fet referència a dos elements imprescindibles: "mantenir el suport de la societat a través d’aliances amb les institucions, els sectors productius i les entitats socials, i tindre els recursos necessaris, amb través d’un finançament suficient, equitatiu i sostenible".

Així, Eva Alcón ha demanat a la Generalitat Valenciana i al Govern d’Espanya "coresponsabilitat per a dotar les universitats dels recursos suficients per a prestar el servei públic de qualitat que la societat ens demana, una societat que necessita l’educació i la ciència com a fonaments per a aspirar a un futur millor", ha conclós.

Premis del Consell Social i Premis Extraordinaris

En l’acte també s’ha fet lliurament del XV Premi a l’Excel·lència Docent Universitària a María Mercedes Marqués Andrés, professora titular del Departament d’Enginyeria i Ciència dels Computadors; Francesc Esteve Mon, professor titular del Departament de Pedagogia i Didàctica de les Ciències Socials, la Llengua i la Literatura; Miguel Ángel López Navarro, professor titular del Departament d’Organització d’Empreses i Màrqueting, i a Cristina Giménez García, professora titular del Departament de Psicologia Bàsica, Clínica i Psicobiologia.

El XXV Premi del Consell Social a la Investigació en la modalitat d’Investigació Bàsica ha sigut per a la catedràtica d’Economia Inmaculada Martínez Zarzoso, del Departament d’Economia, i en la modalitat d’Innovació i Transferència del Coneixement per al catedràtic de Màquines i Motors Tèrmics del Departament d’Enginyeria Mecànica i Construcció, Joaquín Navarro Esbrí.

Finalment, s’ha lliurat el XVI Premi a la Iniciativa Emprenedora Estudiantil que ha sigut per a Miguel Porcar García, graduat en Finances i Comptabilitat en l’UJI, per la creació de la mercantil UASIS X TI S.L.U., empresa orientada a la formació i suport en els àmbits de salut mental i emocional a persones físiques i a empreses, a través d’una plataforma digital.

En l’acte també s’han lliurat els reconeixements als millors expedients de grau i màster del curs 2022-2023.

Noticias relacionadas

next