CASTELLÓ. El 24 de gener, com cada any, es commemora el Dia de l’Educació a tot el món, reconeixent el paper crucial que l’educació juga en la promoció de la pau i el desenvolupament. En aquest any en què sembla que el món està immers en una onada de conflictes violents, la Unesco ens proposa el lema 'Aprendre per a una pau duradora', convidant-nos a reflexionar sobre la creixent importància d’educar amb l’objectiu de mantenir un compromís actiu amb la pau.
L’aprenentatge per a la pau ha de ser un procés transformador que contribuïsca a dotar als estudiants dels coneixements, valors, competències i comportaments necessaris per a esdevenir agents de pau dins de les seues comunitats.
Des de la Fampa Castelló Penyagolosa consideren que lluitar per una educació "pública, inclusiva, equitativa i de qualitat significa comprometre’s amb la creació d’un món més igualitari i pacífic". A través d’aquesta lluita, aspiren a una convivència "lliure de violència i a una societat més justa i sostenible".
A més, reivindiquen que, tant les famílies com els educadors, juntament amb la societat en general, tenen "la responsabilitat i la capacitat de contrarestar el discurs d’odi" i aprofiten aquesta oportunitat per a "contribuir a la construcció d’un futur més positiu i prometedor".