18 i 19 de novembre

'FesOhCurt' torna a Nules amb 18 projeccions de cine 

11/11/2022 - 

CASTELLÓ. El Festival de Curtmetratges FesOhCurt comptarà enguany amb la projecció d’un total de 18 treballs per a concursar en les diferents categories. Així doncs, aquests curtmetratges han sigut seleccionats pels membres del jurat per a participar en la quinta edició que se celebrarà a Nules els dies 18 i 19 de novembre. 

La regidora de Cultura i de Normalització Lingüística, M. José Esteban, ha assenyalat que “aquest festival vol contribuir al foment de l’ús del valencià a través de l’elaboració de curtmetratges, per això la llengua almenys el 50% dels treballs seleccionats ha de ser el valencià”.

Així doncs, cal recordar que el festival compta en aquesta edició amb un total de nou seccions: premi al millor curtmetratge dotat amb 700 euros; premi al millor curtmetratge rodat a Nules amb 200 euros; premi al millor curtmetratge en altres llengües amb una dotació de 400 euros; premi al millor curtmetratge de les comarques de Castelló de 300 euros; premi de 400 euros  al millor curtmetratge vot del públic; a més hi haurà un premi a la millor banda sonora original de compositor valencià amb una dotació de 100 euros; premi a la millor fotografia de cinematògraf valencià també amb 100 euros; i premi de 100 euros per a la millor direcció de producció valenciana. Als que hi ha que afegir el premi a la millor interpretació en valencià amb una dotació de 200 euros.

El lliurament de premis i l’acte de cloenda tindrà lloc dissabte, 19 de novembre, al Teatre Alcázar de Nules. 

Cal assenyalar, a més, que el festival de Curtmetratges Fesohcurt de Nules està impulsant per l’Associació Cultural la Corretjola i compta amb la col·laboració  de l’Institut Valencià de Cultura.

Noticias relacionadas

next