el 3, 4 i 5 de novembre

Mascarell celebra la seua fira medieval reconeguda com a festa d'interès turístic autonòmic

26/10/2023 - 

CASTELLÓ. La XVI Fira Medieval de Mascarell serà la primera edició que se celebrarà comptant amb la declaració de Festa d’Interès Turístic Autonòmic, un distintiu que atorga la Generalitat Valenciana i que reconeix la seua trajectòria i repercussió.

De fet, aquest dijous s’ha presentat la programació de la XVI Fira Medieval de Mascarell que tindrà lloc els dies 3, 4 i 5 de novembre, i que comptarà amb més de 120 espectacles  enfocats principalment al públic familiar, davant açò el regidor de Mascarell, Guillermo Latorre, assenyala que “enguany s’ha fet una aposta decidida per a que les famílies puguen gaudir juntes de les diferents activitats, donat que en edicions anteriors la majoria d’elles estaven enfocades principalment al públic infantil, encara que la programació és molt ampla”.      

Així mateix, com a una de les novetats cal destacar la incorporació de noves associacions i personatges que formaran part de les recreacions històriques que s’interpretaran al llarg d’aquest dies, al respecte  Vicente Herrera, representant de l’empresa Culthisme, matisa que “la Fira Medieval de Mascarell es diferència de la resta que se celebren en altres llocs precisament pel caràcter històric amb les diferents recreacions que es fan al voltant de la història de Mascarell, i que cada any es vol potenciar amb la incorporació de noves interpretacions històriques i personatges”.

La programació comptarà, a més, també com a novetat amb espectacles d’índole circense juntament amb els tradicionals tornejos medievals, música en directe, joglars, bufons, exposicions de falconeria amb més de 16 aus, granja d’animals, macrocampament de soldats, o antics oficis ,entre d’altres.

També participaran d’aquesta fira sis comerços locals, i emmarcat en la programació tindrà lloc el tradicional concert “X Música Medieval, avui” de l’Orquestra Laudística Daniel Fortea que se celebrarà a l’església de Mascarell dissabte per la vesprada, i el concert a benefici de l’òrgan de Nules anomenat “Sobre tientos y danzas” a càrrec de Vicent Flich i Javier Ibáñez que  es farà a l’església de Mascarell diumenge, 5 de novembre, pel matí.

La fira s’inaugurarà divendres, 3 de novembre, a les set de la vesprada i l’horari d’obertura serà dissabte i diumenge d’11.00 a 22.00. Cal recordar l’atractiu d’aquesta fira al celebrar-se en Mascarell, única població de la Comunitat Valenciana totalment emmurallada.

Noticias relacionadas

next