el 14 de maig

Gautier Capuçon interpreta a Schumann, Brahms i Rachmaninov en l'Auditori de Castelló

12/05/2023 - 

CASTELLÓ. L’Auditori de Castelló rep aquest diumenge 14 de maig, a les 19.30 hores, el gran violoncel·lista Gautier Capuçon, que estarà acompanyat al piano per Kim Bernard. Capuçon és un vertader ambaixador del violoncel del segle XXI. El gener de 2022 va llançar la seua pròpia fundació per a donar suport a joves al començament de les seues carreres. De fet, en aquesta ocasió estarà acompanyat de la jove promesa i primer llorejat de la fundació, el pianista Kim Bernard.

A més, és guanyador de múltiples premis, és aclamat per la seua expressivitat musical, l’exuberant virtuosisme i la sonoritat profunda del seu violoncel 1701 Matteo Goffriller, ‘L’Ambassadeur’. Els seus projectes actuals inclouen col·laboracions amb Lera Auerbach, Danny Elfman i Thierry Escaich, i en aquesta temporada toca amb orquestres com ara la Boston Symphony, la Chicago Symphony Orchestra o la Munich Philharmonic, entre moltes altres. És artista resident de la Konzerthaus Dortmund.

El programa d’aquest concert està compost per ‘Peces de fantasia per a violoncel i piano, op. 73’, de Robert Schumann; la ‘Sonata per a violoncel núm. 1 en mi menor, op. 38’, de Brahms, i la ‘Sonata per a violoncel i piano en sol menor op.19’, de Rachmaninov.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat que “rebem a l’Auditori una de les figures amb més reputació de l’escena clàssica internacional” i, en aquest sentit, ha assenyalat que “és un goig i una gran oportunitat poder veure un artista que recorre els grans escenaris de tot el món, i tenim el privilegi que estiga a Castelló”. En principi, el concert estava previst que fora conjuntament amb Gabriela Montero, però per un canvi de la gira internacional de la pianista no ha estat possible.

Estrena de Moonwinds Simfònic 

L’Auditori de Castelló també es prepara per a l’estrena, el pròxim dimarts 16 de maig a les 19.30 hores, de l’agrupació Moonwinds Simfònic. Dirigida per Joan Enric Lluna, presenta una recuperació històrica de l’obra de Vicent Martín i Soler. 

Lluna impulsa des de fa anys un projecte de recuperació i reivindicació de l’obra de Vicent Martín i Soler: rescatar-les de l’oblit i difondre les seues composicions inèdites, especialment en la seua producció de ballet. Martín i Soler va ser un reconegut compositor, coetani de Beethoven, Haydn i Mozart. La seua música va ser molt apreciada pels monarques europeus i és una de les figures més rellevants de la segona meitat del segle XVIII, segons els experts.

La formació, amb Joan Enric Lluna com a director i el treball del musicòleg Robin Sansen, recupera la versió simfònica dels ballets ‘La bella Arsene’ i ‘El rapte de les sabines’.

Noticias relacionadas

next