del 2 al 7 d'agost

Il Dolce Incontro, Martos & Márquez o Alex Potter arriben al Festival de Música Antiga de Peníscola

1/08/2022 - 

CASTELLÓ. El 27é Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola encara una intensa setmana amb quatre concerts i el tradicional espectacle piromusical. El 2 d’agost, la formació de Castelló Il Dolce Incontro actuarà al Palau de Congressos amb entrada lliure amb el programa Seguidillas. Música escènica de José de Nebra. Il Dolce Incontro és un projecte dut a terme per Victor Yusà, Anna Pitarch i Francesca Sales, amb l’objectiu d’interpretar i recuperar el repertori dels segles XVII i XVIII amb un grup format per músics professionals especialitzats en música històrica interpretada amb instruments d’època.

El mateix dia, a mitjanit, tindrà lloc el tradicional espectacle piromusical a la platja del Nord, a càrrec de Pirotècnia Tomás, de Benicarló, que enguany parteix d’‘El Messies’, de Georg Friedrich Händel.

El 3 d’agost, Martos & Márquez (Múrcia) portaran a Peníscola El violín real. Las sonatas de José Herrando, al violí i al clavecí. És un programa que conté la integral de les sonates que es conserven per a violí i baix continu de l’autor valencià José Herrando. El violinista i compositor José Herrando (1720 o 1721-1763) va nàixer a València i va destacar en el panorama musical espanyol pel seu lloc com a primer violinista al monestir de l’Encarnació de Madrid. Va realitzar el primer tractat per a violí del nostre país amb una gran repercussió.

La segona proposta internacional de la programació d’enguany vindrà el 4 d’agost amb el contratenor anglés Alex Potter, acompanyat per clavicèmbal i viola de gamba, amb l’espectacle Orpheus Britannicus & Friends, un programa amb música de Purcell i contemporanis menys coneguts com ara John Blow, Pelham Humfrey i Matthew Locke. Aquesta música ens porta a través d’una àmplia gamma d’emocions, que inclouen alegria, pietat, tristesa i, per descomptat, alguns exemples meravellosos del famós ‘humor britànic’.

La programació d’aquesta 27a edició del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola té lloc de 27 de juliol al 7 d’agost. Combina propostes de proximitat amb grans noms internacionals i torna a incorporar un espectacle familiar, que en aquesta ocasió és una visita guiada i un concert participatiu a càrrec de l’Ensemble Alfonsí: Instruments i sons per a trobar i dansar, que tindrà lloc cada dia del festival a les 20.30 hores a la Casa de l’Aigua.

Des del 28 de juliol fins al 7 d’agost també es podrà visitar a la Casa de l’Aigua de Peníscola l’exposició Instruments musicals del Rei Savi, comissariada per Mara Aranda i Jota Martínez, propietaris de les peces exposades.

next