'Pollastre night'

Imaginària impulsa una trobada entre agrupacions fotogràfiques de Castelló

21/10/2023 - 

CASTELLÓ. La XXI edició d'Imaginària inaugura el pròxim dissabte, dia 28 d'octubre, una nova activitat dirigida a les agrupacions fotogràfiques. Es tracta de la 'Pollastre night', una trobada d'associacions relacionades amb el món de la fotografia que pretén ser un espai on donar-se a conéixer i compartir experiències. L'acte es celebrarà a l'Espai Cultural Obert Les Aules i comptarà amb la participació de Sarthou Carreres de Vila-real, Agrupació Fotografia d'Almenara, Asociación Fotográfica de Segorbe, Associació Fotogràfica de Vinaròs, Associació Fotogràfica de La Vall d'Uixó, Associació Fotogràfica l'Art de la Llum d'Onda i el Grupo Fotográfico Arse de Sagunt.

Aquesta iniciativa del festival fotogràfic, impulsat per l'UJI a través del Servei d'Activitats Socioculturals i emmarcat dins del programa UJI-Encultura, és el resultat de la línia de treball que ha mamprés la nova direcció del certamen encapçalada per Vicent Tena i que vol obrir la participació en aquest festival fotogràfic a totes les persones que vulguen. De fet, l'assistència a l'acte que tindrà lloc a Les Aules també està obert a tots els aficionats i amants de la fotografia.

La trobada s'ha organitzat com un espai en el qual cada col·lectiu participant tindrà 10 minuts per a projectar un muntatge audiovisual que servisca de presentació dels treballs que ha realitzat "fet que servirà per a donar-se a conéixer a la resta dels participants", explica Tena. Serà a partir d'aquestes propostes visuals quan s'iniciarà una xarrada entre les agrupacions. El director del certamen explica que "l'objectiu és que aquesta iniciativa continue i siga un pol d'atracció per a les associacions i aficionats a la fotografia de la província".

En aquest sentit, Tena assegura que és un acte pensat per a les agrupacions i els seus membres que són els que estan sensibilitzats amb el sector de la fotografia i que són els que participen en les diferents activitats del festival com els tallers o les visites guiades. A més, des de la direcció d'Imaginària es considera que "fins ara la participació de les agrupacions de fotografia de les comarques de Castelló es quedava en la coordinació d'una exposició al seu poble, i no hi havia relació entre les diferents associacions i amb la nova línia es crea una major vinculació entre col·lectius i major implicació amb el certamen, ja que per a la pròxima edició la intenció és que la participació siga oberta i qualsevol artista o grup puga presentar la seua proposta per a poder formar part dels treballs que s'exposaran a Imaginària".

Imaginària va iniciar la seua marxa en 2003 i està promogut per la Universitat Jaume I, a través del Servei d'Activitats Socioculturals del Vicerectorat de Cultura, Llengües i Societat. El certamen compta amb el suport el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, l'Ajuntament de Castelló, i amb la col·laboració de la Diputació de Castelló, la Fundació Dávalos-Fletcher, i l’Institut Valencià de Cultura, a través del Museu de Belles Arts de Castelló, entre altres entitats.

Noticias relacionadas

next