juntament amb Bilbao i Barcelona

La Banda Municipal de Castelló, seleccionada entre les millors de l'Estat pel Festival Internacional IFOB

3/06/2019 - 

CASTELLÓ. La Banda Municipal de Castelló ha sigut seleccionada entre les millors bandes de l’Estat per a participar en el Festival Internacional de Bandes IFOB 2019, que tindrà lloc a Pamplona els dies 15 i 16 de juny amb motiu del centenari de la Banda Municipal de Pamplona, ‘La Pamplonesa’. Aquesta cita és doncs una ocasió extraordinària per al món bandístic mundial i la Banda Municipal de Castelló que ha estat seleccionada per l’organització del mateix per considerar-la una de les millors bandes de l’Estat, juntament amb Bilbao i Barcelona.

D’aquesta manera l'agrupació tindrà l’oportunitat “de posar a la ciutat i la seua cultura musical al mapa internacional, exportant el nom de Castelló, donant-li prestigi a la cultura de la nostra ciutat i a la seua tradició musical i bandística, ja que la Banda Municipal de Castelló farà 95 anys en 2020”, tal i com ha destacat la regidora de Cultura, Verònica Ruiz.

Durant uns dies els 50 músics de la Banda Municipal combinaran una agenda de concerts de gran reconeixement internacional, un curs de formació amb els prestigiosos mestres i un simposi sobre la situació de les bandes per a intercanviar informació sobre gestió, modernització, promoció, acció social i retorn ciutadà. A més, rebran classes de professors especialitzats en cada instrument.

Els músics també rebran atenció personalitzada, amb llibertat per a treballar la tècnica i els repertoris. Per altra banda, aquests estaran en contacte amb músics d’altres bandes municipals espanyoles i intercanviaran informació, maneres de fer, amb professionals que es troben en situacions artístiques similars.

Per últim, els integrants de la Banda Municipal tindran l’oportunitat d’acompanyar a Ximo Vicedo, un dels solistes de trombó més rellevants del panorama musical, i rebre consells dels compositors Josep Vicent Egea i Fernando Velázquez, una oportunitat única de treballar amb dos dels més importants a nivell espanyol.


Noticias relacionadas

next