El film de Sergi Martí s'ha fet amb tres dels set premis

'La banyera' triomfa en els premis del Festival de Cinema VIST de Vila-real

2/04/2022 - 

VILA-REAL. VIST, el Festival de Cinema de Vila-real organitzat per l'Associació Sal de la Fila i patrocinat per l'Ajuntament de Vila-real, ha acomiadat la seua 24 edició amb el lliurament de premis. La banyera, de Sergi Martí, s'ha fet amb tres dels set premis: millor actriu per a Paula Jornet, dotat amb 300 euros; millor curt en valencià –patrocinat per la Fundació Caixa Rural—, amb una aportació de 1.200 euros, i premi À Punt del Públic (600 euros), ja que l'ens autonòmic s'ha sumat enguany com a mitjà oficial i patrocinador. Figurante, dirigit per Nacho Férnandez, ha estat designat pel Jurat –Teresa Segura, productora; Pablo Silber, director i productor i, el guionista Óscar Cruz-- com a millor curtmetratge (1.800 euros) mentre que en categoria provincial aquest distintiu, denominat premi Manuel Vila-real, ha anat a les mans de Facunda, de Marta Romero (1.200 euros). L'actuació d'Enric Juezas en Purasangre li ha valgut per a alçar-se amb la millor interpretació masculina (300 euros) i, finalment, el millor guió (300 euros) ha estat per a Work it class! de Pol Diggler.

Enguany el certamen, anteriorment denominat Cineculpable, va rebre 778 audiovisuals en format breu dels quals es van seleccionar 35 projectat en cinc jornades: 12 per a la secció oficial provincial del passat diumenge i altres 23 per a l'oficial, de dilluns a dijous. La gala, celebrada a l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner de Vila-real, ha comptat amb la música en directe de la cantautora Luna Orleans i el visionat de les creacions de l'alumnat de secundària de BisbePont, Fundació Flors i Santa María dins de l'activitat VISTExpress als quals se'ls ha fet lliurament d'un diploma acreditatiu de la seva participació.

Poc abans, a les 19.00 hores, els Multicines Sucre de Vila-real han acollit la preestrena autonòmica, es va projectar uns dies abans en el Festival de Màlaga, de la pel·lícula Nosotros no nos mataremos con pistolas que es va rodar a cavall entre Castelló i València. La productora executiva del film, Lina Badenes, i els guionistes Antonio Escámez i Victor Sánchez (autor de l'obra de teatre homònima) han participat en el passe.

Balanç

VIST ha tancat així una setmana d'activitats en la qual s'han donat la mà preestrenes cinematogràfiques, taules rodones, xerrades, projeccions, rodatges amb els més joves i un major protagonisme del sector audiovisual de Castelló però sense oblidar la seua essència, el concurs de curtmetratges. Una edició, la de 2022, que ha suposat un canvi d'imatge, denominació i direcció i en la qual ha prevalgut l'aposta per fer d'aquesta proposta cultural un referent cinematogràfic perquè, com reivindiquen els seus responsables, els curts també són cinema. En aquest sentit, el director del certamen, Sergi Tellols, ha destacat que “aquesta ha estat la nostra versió beta pels canvis que hem introduït respecte a edicions anteriors però ja tenim els fonaments per a continuar construint en pròximes edicions”. Amb tot, ha indicat Tellols, “estem molt satisfets amb la resposta i participació de la gent”.

Per part seua, la regidora de Joventut de l'Ajuntament de Vila-real, Anna Vicens, ha destacat l'esforç del consistori per mantenir aquest festival i ha recordat que aquesta ha estat una edició “de canvi de nom, de dates, de format… De pràcticament tot, excepte de la seua essència. Continuem sent un festival referent en el món audiovisual”. La regidora, que ha fet l'ullet a l'actual i l’anterior denominació del certamen, també ha agraït la implicació de totes les persones que han fet possible aquesta edició.

El 24 festival va arrancar amb la passada de la pel·lícula El universo de Óliver i ha inclòs una taula rodona protagonitzada per tres actors i actrius castellonenques, o establerts a Castelló: Sergio Caballero, Candela Pradas, i Claudia Pellicer; una xarrada entre els cineastes Enrique Urbizu i Rafael Maluenda; una sessió de networking provincial i una gala provincial en la qual representants dels curtmetratges seleccionats van disposar d'uns minuts per a fer una breu introducció.

Noticias relacionadas

next