la diputación inaugura las obras tras invertir 80.000 euros

La Casa de la Música de la Vilavella ya muestra su nueva cara

25/09/2020 - 

CASTELLÓ. El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha posat en valor el “treball que desenvolupen les societats musicals de la província com a element clau de la cultura i tradicions de les nostres comarques” en la seua visita a la Vilavella, on ha inaugurat les obres de millora de la Casa de la Música Joaquín Mechó.

Martí, acompanyat per l'alcaldessa de la localitat, Carmen Navarro, ha destacat la importància de “continuar apostant per la cultura, per la qual cosa suposa d'invertir en coneixement”, i especialment per infraestructures “que permeten habilitar aules per a la formació, en aquest cas musical”.

La reforma de la Casa de la Música Joaquín Mechó de la Vilavella, finançada per la Diputació, ha suposat una inversió que ronda els 80.000 euros i que està inclosa en el Pla 135, un programa d'inversions de la institució provincial que, amb la Nova Diputació, permetre als ajuntaments disposar de més recursos i tindre una major capacitat de decisió a l'hora de realitzar les seues inversions.

La Casa de la Música de la Vilavella, situada en la plaça Joan XXIII, és un edifici destinat a acollir els assajos de l’Agrupació Musical Artística Santa Cecília de La Vilavella, entitat que l'any que ve complirà 150 anys des de la seua fundació. L'edifici, amb la inversió de la Diputació, millora ara les seues possibilitats en habilitar aules destinades a l'ensenyament musical.

José Martí ha aprofitat per a destacar la labor de Joaquín Mechó, que dóna nom a la Casa de la Música, que ha sigut durant quasi 40 anys director de la banda i promotor en 1976 de l'escola d'educands. “Persones amb la implicació de Mechó donen sens dubte sentit a l'educació i a la cultura, i la Vilavella puga estar orgullosa de la seua labor en una històrica agrupació musical com la de Santa Cecília”, ha destacat Martí.

Ajudes a les societats musicals

La Diputació de Castelló ha donat enguany el vistiplau a dues línies d'ajudes per a les societats musicals amb l'objectiu d'ajudar-los en el manteniment d'una activitat de gran arrelament a la província. Les ajudes, que en conjunt sumen uns 300.000 euros, es dirigeixen a les societats musicals en actiu que estiguen radicades a la província de Castelló i inscrites en el Registre d'Entitats de Caràcter Cultural de la pròpia Diputació i en la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, així com les escoles de música comarcals o mancomunades degudament acreditades per la Conselleria de Cultura.

Es tracta en concret de les subvencions 'Campanya Escoles d'Educands–Escoles de Música 2020' i la 'Campanya Adquisició d'instruments musicals i altres béns inventariables 2020'. La primera, de 200.000 euros, es destina a finançar l'ajuda a l'escola d'educands/escola de música en les seues despeses corrents: costos del personal, reparació d'instruments, desplaçaments relacionats amb la seua activitat, subministraments d'energia, consumibles d'oficina i altres despeses corrents.

En el cas de la segona, de 100.000 euros, la finalitat és finançar les despeses d'adquisició d'instruments musicals, equips informàtics i altres béns inventariables necessaris per al desenvolupament de l'activitat (ordinadors, impressores, fotocopiadores, tauletes i pissarres digitals).

Noticias relacionadas

next