la congregació celebra el seu 150 aniversari

Els Lluïsos de Vila-real celebren una festa en honor als patrons especial pel seus 150 anys

18/09/2023 - 

VILA-REAL. Els Lluïsos de Vila-real vaN celebrar aquest diumenge la seua festa principal dins de les festes que la congregació organitza cada any el mes de setembre. Enguany l'acte ha sigut especialment particular, ja que Els Lluïsos celebren els 150 anys de la seua fundació.

Per això, la congregació ha preparat una setmana de festes carregada d'actes. En el dia d'ahir va celebrar la seua festa principal, on destaca la missa pontifical, presidida per l'il·lustríssim i reverendíssim Sr. Casimiro López Llorente, bisbe de la Diòcesi de Segorbe-Castelló. La missa pontifical va ser celebrada a l'Església Arxiprestal Sant Jaume de Vila-real, que va acollir a multitud de congregantes i veïns de la localitat. A més, la congregació va convidar a diverses organitzacions religioses de la ciutat i voltants. El cor "Ciutat de Vila-real" va ser l'encarregat d'interpretar la missa, que va ser composta per al centenari de la congregació per Manuel Batalla, president en 1973. Acabada la missa, es va procedir a la desfilada processional general juntament amb les organitzacions religioses convidades a l'eucaristia. Desfilant aquestes amb les seues respectives banderes i estendards, on a més van lluir una corbata commemorativa de l'acte.

Per a la processó es va recuperar el traçat original que realitzava la congregació. Durant el transcurs de la processó es va dur a terme un espectacle de pirotècnia a l'altura de la Plaça de la Vila. Aquest espectacle pirotècnic va culminar amb el tret de dècimes, un costum recuperat també per a l'ocasió. El traçat de la processó va acabar en la mateixa Església Arxiprestal, on es va deixar muntat el temple fins dimarts que ve 19 de setembre, que serà traslladat a la capella de la congregació. Més tard tots els convidats van gaudir d'un vi d'honor en la seu social de la congregació 


Noticias relacionadas

next