La Diputació posa amb Fer Foc el seu granet per a promocionar els fotògrafs emergents

16/10/2021 - 

CASTELLÓ. La Fira Professional de Fotografia de Castelló (Fer Foc) ha arrancat aquest dissabte la seua primera edició a l’exterior de l’Espai Cultural Obert Les Aules “superant totes les expectatives d’afluència i participació”. Fins a demà diumenge, qualsevol persona interessada, podrà interactuar amb més d’una cinquantena d’artistes fotogràfics emergents provinents d’arreu d’Espanya i Portugal. Aquesta és l’essència de Fer Foc, un espai en què poder mostrar les creacions artístiques de cadascú i de poder entaular acords d’exposició amb directors de festivals de fotografia. La mostra ha comptat amb el patrocini de la Diputació.

A la inauguració, celebrada el migdia d'aquest dissabte, ha acudit la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, qui ha declarat que “amb Fer Foc estem obrint una nova finestra de difusió cultural a la nostra província fins ara mai vista i que servirà perquè moltes dels nostres fotògrafs donen a conéixer la seua obra, ajudant-los així a expandir les seues obres fora de les nostres fronteres i ampliar les seues xarxes de contacte”.

“Moltes vegades els autors es troben amb el problema que compten amb innumerables peces realment espectaculars de vore a les seues mans però no troben la manera de presentar-les al públic o de comercialitzar-les i açò els facilita el treball”.

En aquesta primera edició participen 13 festivals de fotografia d’Espanya i un de Portugal, a més dels 52 fotògrafs. “La convocatòria ha estat tot un èxit”, ha recalcat Sanz, qui ha visitat personalment cadascuna de les parades plantades al pati de l’ECO Les Aules.

El director de l’organització, Daniel Belinchón, de la plataforma Fotografia Observatori Cultural (FOC), ha agraït el suport de la Diputació per a tirar avant aquest projecte cultural i ha explicat que la fira “permetrà que es donen a conéixer diferents artistes emergents de la província, que en són molts i de gran rellevància”.

La Fira Professional de Fotografia de Castelló romandrà oberta fins a demà diumenge. A banda de l’exposició pròpiament dita també s’ha habilitat una sala multimèdia i activitats per a tots els públics al voltant del món de la fotografia.

next