Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

activitats culturals des del dia 19

"La doble transició": Borriana es prepara per a la celebració de l'Orgull LGBTI

12/06/2019 - 

CASTELLÓ. El Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, conmemorat el 28 de juny, es celebrarà també a la ciutat de Borriana amb un total de quatre actes que inclouen una projecció d'una pel·lícula, una presentació d'un llibre, un contacontes i la lectura d'un manifest institucional.

El primer dels esdeveniments tindrà lloc al Teatre Payà el dimecres dia 19 de juny, a les 19 hores, amb la projecció de la pel·lícula d'Arantxa Echeverría Carmen y Lola. Elles, són dues xiques gitanes que viuen als afores de Madrid. Carmen (Rosy Rodríguez) està destinada a casar-se i tindre fills, sense que d’ella s’espere res més. Un dia coneix a Lola (Zaira Romero), una gitana fora del comú que somnia anar a la universitat, que pinta grafitis i que li agraden les xiques. Prompte desenvoluparan una gran complicitat que les farà prendre consciència de la seua realitat. La cinta va tindre fins a nou nominacions als premis Goya de l'any 2018, aconseguint el màxim guardó en les categories de millor direcció novella (Arantxa Echevarría) i millor actriu de repartiment (Carolina Yuste), a més va ser seleccionada per a la projecció a la Quinzena de realitzadors del Festival de Cannes de 2018.

Pel que fa al dijous dia 20 de juny, a les 19:00 hores, a la Sala de plenaris de l'Ajuntament tindrà lloc la presentació del llibre La doble transición de Raúl Solís. L'obra centra la mirada sobre les dones transexuals que li van plantar cara al franquisme, protagonitzant les primeres conquestes dels drets i les llibertats de la població LGTBI i que, en canvi han sigut totalment relegades al relat èpic de la lluita per la llibertat sexual. La doble transición conta la història de vuit dones transsexuals que van subvertir tots els tractats morals i religiosos de l’època. A la presentació també estarà present Myriam Amaya, una de les protagonistes del llibre.

El divendres dia 21 de juny a les 18:00 hores al claustre del CMC La Mercé, hi haurà contacontes sobre la diversitat familiar, sexual i d’identitat de gènere a càrrec de Clarió. En finalitzar es repartiran als xiquets i xiquetes assistents tatoos amb l'arc de Sant Martí.

Com a cloenda dels actes, el dia 28 de juny coincidint amb el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, a les 12:00 hores davant de les portes de l'Ajuntament es llegirà un manifest institucional i es penjarà la bandera de l'arc de Sant Martí.


Noticias relacionadas

next