el 17 de novembre

La fotografia en el punt de mira: Imaginaria reprèn el debat sobre l'era digital amb experts del sector

16/11/2018 - 

CASTELLÓN. La fotografia en el punt de mira és el títol amb el qual es presenta una nova edició d'Imaginària i les seues jornades que tindran lloc dissabte 17 de novembre a partir de les 10:30 hores en la Llotja del Cànem. En elles es pretén analitzar les oportunitats, fortaleses, debilitats i amenaces que la pràctica fotogràfica, com a generadora de productes i processos culturals, té actualment.

A través de grups de treball, es reflexionarà així sobre la realitat actual del sector, les seues possibilitats i dificultats en allò que afecta la formació, pràctica, difusió i professionalització, centrant-se a més en l'espai territorial de la Comunitat.

"En una societat on la imatge s'ha fet omnipresent, on la comunicació visual suposa més del 95% del flux diari d'informació, i en la qual la major part dels seus membres s'han tornat 'fotògrafs de l'instant' gràcies a les noves tecnologies i als dispositius mòbils, en una societat mitjançada per les xarxes socials i les plataformes digitals, és adequat de tant en tant parar-se i reflexionar sobre el present del medi fotogràfic per a totes aquelles persones que mantenen una relació professional o intensa amb aquest. Pensar on som i on voldríem ser", sostenen els organitzadors de la cita.

La programació arrancarà a les 10:30 hores amb la conferència Reflexions entorn de la legalitat de la fotografia artística, amb especial atenció als drets d'autor i els drets d'imatge i a càrrec de l'advocada Diana Cuartero Campoy. Advocada en exercici amb 25 anys de col·legiació, membre de l'AIPPI (Associació internacional per a la defensa de la propietat intel·lectual), sòcia fundadora del despatx DCC Propietat Intel·lectual especialitzat en propietat intel·lectual i industrial. Ha sigut a més, des de 2007 fins a 2017 presidenta de la secció d'advocats especialistes en propietat intel·lectual de l'ICAV, coautora de l'obra Comentaris a la nova llei de propietat intel·lectual, i mandatària europea en l'EUIPO.

Més tart, a les 12:30 hores, es durà a terme La fotografia en el punt de mira. Reconstruïm itineraris professionals en el món de la imatge fixa per Mónica Lozano, professora titular de Projectes y Teoria de la Fotografia en l'Escola d'Art de Múrcia, a més d'editora gràfica, comissària d'exposicions i mentora especialitzada en aquesta disciplina. 

D'altra banda, es durà a terma la constsitució de diferents grups de treball a les 16:00 hores. Per una part, estaran els encarregats de 'Formació en el sector: Escoles de fotografia, ensenyança reglada i autoaprenentatge'; els centrats en 'Difusió cultural: Agrupacions fotogràfiques, col·lectius fotogràfics i Internet', els decantats per la 'Professionalització i promoció en el sector', i per últim, la 'Oferta i demanda cultural, clients i públics: Festivals, sales d'exposició i esdeveniments. A les 18h serà la posada enh comú, amb el seu posterior debat. 

Noticias relacionadas

next