La Generalitat i l'Ajuntament de Benicarló aborden les millores dels instituts a través del Pla Edificant

28/02/2020 - 

CASTELLÓ. El director general d’Infraestructures Educatives de la Conselleria, Víctor Garcia, i l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, s’han reunit amb les comunitats educatives de l’IES Joan Coromines i de l’IES Ramón Cid per informar i explicar com avancen les actuacions del pla ‘Edificant’ per a la reforma dels dos instituts.

Cal recordar que mitjançant el pla Edificant Educació assigna el total de fons econòmics per a realitzar les millores de les infraestructures escolars i els ajuntaments tramiten les obres.

Actualment, el consistori està ultimant la licitació del concurs públic per a la contractació dels estudis que determinaran les actuacions que cal dur a terme en els dos centres d’educació secundària, als quals cal afegir també el CEIP Francesc Catalán, on també s’han de fer obres de reforma i rehabilitació. La suma total de la inversió dels tres estudis és de més de 70.000 euros, que paga Educació de la Generalitat i que tramita el consistori de Benicarló.

En aquest sentit, Víctor Garcia ha explicat que «amb aquesta visita volem que les comunitats educatives de Benicarló coneguen de primera mà com van les gestions per a millorar els centres educatius i, alhora, acompanyar l’Ajuntament per tal que es puguen agilitzar totes les gestions per tal de tramitar totes les obres de millora necessàries que necessiten els dos instituts i als centres educatius de la localitat», i ha afegit: «La trobada ha estat molt positiva perquè es demostra una vegada més que amb bona voluntat i col·laboració, tots els projectes tiraran endavant».

Per la seua banda, l’alcaldessa, Xaro Miralles, ha assenyalat que «l’Ajuntament continua treballant per accelerar els tràmits necessaris per a iniciar com més prompte millor les obres als dos centres» i ha qualificat de «molt positiva» la visita del director general, «en el sentit que ha pogut comprovar in situ les necessitats dels centres i les reivindicacions tant del professorat com dels pares, mares i alumnes».

Noticias relacionadas

next