Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

'La mort de Guillem' s’estrenarà en pantalla gran al Teatre del Raval de Castelló el 29 d'octubre

17/10/2020 - 

CASTELLÓ. La Regidoria de Plurilingüisme i Foment del Valencià de Castelló ha anunciat l’estrena de La mort de Guillem, que explica la història del judici per l’assassinat de Guillem Agulló i Salvador. En finalitzar la projecció de la pel·lícula, hi ha programat un col·loqui amb l’actriu que interpreta a Betlem Agulló, la betxinenca Mar Linares, i amb un dels productors, el castellonenc Rafa Molés.

El regidor de Plurilingüisme i Foment del Valencià, Francesc Mezquita, ha valorat molt positivament l’estrena de la pel·lícula perquè “el judici de la mort de Guillem esdevé un punt d’inflexió en els moviments de l’antifeixisme al País Valencià” i perquè el film “ha demostrat que és possible arribar al gran públic  amb una producció feta íntegrament en la nostra llengua”.

El Teatre del Raval acollirà el passe i permetrà el públic viure la història en pantalla gran. La Mort de Guillem arriba a Castelló després d’aconseguir molt bones audiències en l’estrena simultània a À Punt, TV3 i IB3. Així mateix, el film es va presentar al Festival de Màlaga i es va promocionar amb una preestrena en la Filmoteca de València.

La pel·lícula, dirigida per Carlos Marqués-Marcet, explica la lluita de la família Agulló-Salvador perquè es conegueren els fets que van envoltar l’assassinat de Guillem, un jove de Burjassot militant antifeixista i antiracista apunyalat el 1993 per un grup de neonazis a Montanejos. Pedro Cuevas, Gerardo Mora, Juan Manuel Sánchez, Jose Cuñat i Jose Francisco Garcia eren integrants del Komando Marchalenes IV Reich i van ser responsabilitzats de l’assassinat, tot i que només es va condemnar Pedro Cuevas.

La Federació Llull organitza les projeccions de La mort de Guillem arreu dels territoris de parla catalana. A Castelló la iniciativa compta amb el suport de la Regidoria de Plurilingüisme i Foment del Valencià.

Reserva prèvia d’entrades

En l’acte es mantindran les mesures sanitàries i, per tant, serà obligatori l’ús de la mascareta i l’aforament al Teatre del Raval estarà limitat. L’Ajuntament de Castelló ha facilitat la reserva d’entrades mitjançant la plataforma Eventbrite.

next