el curt obté QUATRE dels sis guardons del festival

'La nit infinita', triomfadora de Cortometrando

9/12/2021 - 

CASTELLÓ. La Nit Infinita, del director Lluís Bernal, ha coronat aquest dijous el cim de Cortometrando, el festival de curts de la Diputació Castelló. Passades les 11 de la nit s’anunciava el nom de la peça guanyadora d’aquesta edició en una gala celebrada a públic obert a l’Auditori de Castelló de la Plana. L’obra guanyadora ha estat rodada a Teresa, a l’Alt Palància, i s’ha alçat amb el premi degut a “l’excel·lent” factura tècnica i a l’originalitat de la trama, que conta la història d’una jove davant l’arribada de la fi del món. 

L'obra de Bernal ha fet doblet en proclamar-se també guanyador del premi del públic. La votació ha tingut lloc seguidament a l’emissió dels curts, en un ambient d’emoció i expectativa com feia anys que no s’hi vivia. La culpa d’això és, en part, atribuïble a les novetats que des de l’organització s’han inclòs enguany per a rellançar la gala de l’audiovisual castellonenc. “Són quatre nous premis, amb els quals hem volgut reconéixer les millors interpretacions i treballs tècnics dels nostres joves cineastes”, ha afirmat Ruth Sanz, responsable de l’acte.

Així mateix, quant al premi a la millor fotografia, aquest ha recaigut en Antonio Portillo, per La Nit Infinita, i el millor so al grup format per Rubén Silvestre i Adrià Arastey, també per La Nit Infinita

D'altra banda, Carmen Notari, del curt La Nueva, s’ha convertit en la millor actriu d’enguany; mentre que en l’apartat masculí ho ha estat Mouad Faraji, per Catorce.  

En la seua intervenció, el president de la Diputació, José Martí, ha felicitat els equips guanyadors i ha lloat el format de Cortometrando per haver-se configurat, en poc menys d’una dècada, “en una de les majors plataformes de promoció de les futures promeses del cinema espanyol”. Martí ha felicitat la joventut castellonenca “per ser l’espill d’una societat talentosa, emprenedora i creativa”.

“A partir de hui, les vostres cintes començaran a fer quilòmetres i quilòmetres i en la seua maleta anirà la província de Castelló, la nostra gent, la nostra cultura, el nostre patrimoni i la nostra llum representada pels pobles d’Alcúdia de Veo, Arañuel, la Vall d’Alba, Vistabella del Maestrat, Vallibona i Teresa. I això és molt positiu, perquè es tracta d'un imant per a atraure nou turisme, per a crear oportunitats i per a mostrar que tenim un interior preciós que cal potenciar”, ha afirmat Martí des de l'escenari.

Així es posa punt i final a l’edició actual de Cortometrando, que recupera enguany la ficció com a gènere protagonista després del parèntesi de l’any passat, quan es va apostar pel documental per a retratar com la pandèmia global de Covid-19 va truncar el dia a dia als pobles de l’interior de Castelló. La Diputació farà una aportació a l’equip guanyador perquè puga sufragar les despeses de promoció internacional.

 Tant el president com la diputada de Cultura han confirma que l’any que ve “hi haurà una desena edició de ‘Cortometrando’”.

La resta d’obres que han competit per a fer-se en el màxim guardó han estat Catorce, de Paula Lorenzino i Carme Ripollés; El lloc on comença el vent, de Quico Guerrero; Érase una vez en mi pueblo, d’Eva Tabares; La Memòria, de Jacob Estupiñá; i La Nueva, de Nerea Pavón. 

El jurat ha estat composat per Jordi Forcada, director del Cerdanya Film Festival; María Pedroviejo, actriu professional; Selica Costa, professora d’audiovisual; i Víctor Palacios, distribuïdor de cine i director del Festival Maniàtic. La direcció de Cortometrando ha corregut a càrrec de Sergi González.

Noticias relacionadas

next