La pesca trasllada a Baldoví i Ferrando la necessitat de recuperar dies per a eixir a la mar

7/10/2020 - 

CASTELLÓ. El sector pesquer de la Comunitat Valenciana ha trasmés a dirigents de Compromís la necessitat de recuperar dies per a que les barques puguen eixir a la mar. En una reunió celebrada dimarts al Grau de Castelló, el president de la Comissió Interfederativa de Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana (Coincopesca), Sergio Albiol, el secretari, Luís García, i el secretari de la Federació Provincial de Confraries de Pescadors de Castelló, Manolo Albiol van traslladar al diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, i al diputat provincial de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, la problemàtica sobre el repartiment de dies de pesca de cara al pròxim any i la seua forma de funcionament.

Fonts de Compromís i Coincopesca han assenyalat que Baldoví i Ferrando han atés les reivindicacions del sector pesquer i s'han compromés a traslladar a les respectives institucions la necessitat de protegir l’estabilitat de les famílies, més de 500 a la província de Castelló, que depenen en l'actualitat de la pesca i mediar per racionalitzar les exigències estatals i internacionals.

Per la seua part, els representants dels mariners han reivindicat la importància econòmica del sector, així com de les arts tradicionals vinculades i el valor nutricional del peix de proximitat.

next