un curt impulsat PER castelló

L'actor Noureddine El Attab retrata la realitat dels menors migrants en 'Guiones sin papeles' 

15/12/2021 - 

CASTELLÓ. L'Ajuntament de Castelló estrena aquest divendres, amb motiu del Dia Internacional de les Persones Migrants que es commemora el 18 de desembre, el curtmetratge Guiones sin papeles. Es tracta d'una iniciativa amb la qual el consistori explora les possibilitats del cinema social per a visibilitzar i sensibilitzar a la població sobre la realitat que viuen els i les menors migrants.

El curt ha sigut dirigit per Noureddine El Attab, actor que ha treballat en sèries com El Príncipe, 30 Monedas, Cuéntame o La que se avecina, entre altres, així com múltiples obres de teatre i cinema. Com a pas previ al rodatge, les persones participants han treballat durant quatre mesos en un procés d'aprenentatge, cohesió grupal i adquisició de competències artístiques, així com en el desenvolupament de la idea i creació del guió.

Així mateix, el curtmetratge suposa la finalització d'un treball participatiu de transformació social a través de disciplines artístiques, en el qual joves de diferents nacionalitats s'uneixen per a visibilitzar i sensibilitzar a la població sobre la realitat que viuen menors migrants que, per diversos motius, es veuen obligats i obligades a fugir solos dels seus països i a fer front a un projecte migratori, amb les adversitats i disjuntives que això comporta. L'audiovisual té com a fi conscienciar i sensibilitzar entorn de la realitat de xiquets i xiquetes que emprenen un viatge sense referents familiars cap a fronteres europees, així com visibilitzar la gran diferència que suposa l'haver nascut en un costat o en un altre del Mediterrani a través d'una història de dos adolescents que naveguen per les seues aigües per motius totalment oposats.

L'estrena tindrà lloc aquest divendres en el saló d'esdeveniments de Celebrity Lledó en un acte que compta amb aforament complet i que comptarà amb la presència de l'actor i director de cinema, guanyador d'un Goya, Abdelatif Hwidar. Està previst que la cinta es projecte a partir del pròxim any per al públic en general i presentar-la a pròxims festivals de cinema social. Cal recordar que l'Ajuntament de Castelló forma part de la Xarxa Espanyola de Ciutats Interculturals (RECI) i del projecte ‘Intercultural Cities’ del Consell d'Europa.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat la rellevància d'aquest projecte “que aprofita la potencialitat del format audiovisual per a sensibilitzar i visibilitzar sobre la multiculturalitat i la diversitat social”. “Aquest govern municipal aposta per la interculturalitat com a model de gestió de la diversitat cultural i per a això, l'III Pla Castelló Ciutat Intercultural 2019-2023 va situar entre les seues línies estratègiques la mediació creativa per a crear espais de convivència i reflexió a través de l'art”, ha indicat.

Per la seua part, la regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera, ha explicat que el curt és una creació del grup de participants en el programa municipal d'intervenció comunitària intercultural amb persones joves culturalment diverses, de prop d'una desena de nacionalitats. “Un programa dirigit a persones d'entre 15 i 30 anys, emmarcat en l'III Pla Castelló Ciutat Intercultural, amb l'objectiu de donar una resposta adequada a l'acolliment i inclusió social i al desenvolupament d'accions de participació per a fomentar la convivència intercultural”, ha apuntat Ribera.

Noticias relacionadas

next