Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

L'Ajuntament de Castelló estén la zona infantil del Parc Ribalta amb una nova àrea de jocs

1/02/2020 - 

CASTELLÓ. L'Ajuntament de Castelló amplia l'oferta de jocs infantils al Parc Ribalta a través d'un projecte inclòs en el nou paquet d'Inversions Financerament Sostenibles (IFS). La nova zona d'oci complementarà a la ja existent i oferirà un espai on fomentar les capacitats físiques, mentals i sensorials dels xiquets i les xiquetes. Amb aquesta iniciativa, la regidoria d'Infraestructura Verda dirigida per Isabel Granero aferma la seua aposta per fomentar la cooperació i la integració social dels més xicotets a través del joc a l'aire lliure. 

L'equipament multijoc s'instal·larà amb un pressupost de 79.999,98 euros i en un termini d'execució de quatre setmanes des de l'adjudicació de l'obra, que està en fase de contractació.

Granero ha posat en valor el caràcter inclusiu de la iniciativa. “La nova zona de jocs del Parc Ribalta fomentarà les interaccions de les xiquetes i els xiquets amb el seu entorn i entre ells”, ha detallat. La edila també ha incidit en el potencial de projectes com aquest per a ajudar al fet que els més xicotets desenvolupen les seues capacitats jugant. “És important diversificar l'oferta d'oci infantil perquè puguen créixer en tots els sentits i fer-ho mentre gaudeixen a l'aire lliure”, ha valorat. Així mateix, Granero ha defensat que aquest tipus d'espais “contribueixen a construir una Castelló més activa, sostenible i saludable”.

Els jocs se situaran al costat de l'estany i enfront del quiosc del Parc Ribalta. D’aquesta manera, la zona infantil ja existent s'amplia i amb això es facilita la supervisió de les xiquetes i els xiquets. Les instal·lacions disposaran de múltiples gronxadors i dos castells de fusta amb tobogans, una torreta i elements de cordes especialment pensats per a la diversió i la seguretat dels més menuts.

L'actuació d'Infraestructura Verda dóna continuïtat a l'objectiu de dinamitzar el Parc Ribalta i convertir-lo en un punt de benestar per a totes les edats. Després de la recuperació del quiosc en 2018, el govern municipal continua concentrant esforços i recursos a incrementar l'oferta d'oci del parc. Tot això dins del marc dels projectes IFS planejats acordats en 2019 i posats en marxa durant aquest any. 


Noticias relacionadas

next