intercanvi d’experiències municipals en l'àmbit de la innovació

Las Naves acullen les jornades Terra Innovadora de la Conselleria d'Innovació i l'FVMP

15/06/2023 - 

ALACANT. El centre d'innovació social i urbana de las Naves a València acollirà el dimecres, 21 de juny, una nova edició de la jornada sobre la innovació en la gestió pública local. El centre acull, així doncs, Terra Innovadora, les jornades d’intercanvi d’experiències municipals en l'àmbit de la innovació. Aquesta àgora, organitzada per la Direcció General d’Innovació de la Generalitat Valenciana i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, té com a objectiu ajudar a conèixer i entendre diferents casos d’èxit innovadors en diverses àrees de gestió municipal. Les experiències i model d'èxit que s'exposaran suposaran una gran utilitat per al assistents.

Aquesta és la tercera edició de Terra Innovadora i, de nou, tornen a ser unes jornades adreçades a tot el personal dels ajuntaments (càrrecs electes i personal tècnic) i gràcies al qual es pot, un any més, identificar els principis fonamentals de la innovació a l’àmbit municipal comptant amb diferents experiències de territoris diversos.

Durant les jornades s’exposaran bones pràctiques en matèria innovadora en diferents temàtiques que van des de la importància del Big Data com a eina per a impulsar polítiques locals eficaces fins a experiència innovadores municipals en àmbits com ara l’agricultura o l’esport. Durant les jornades participarà, Sònia Tirado, directora general d’Innovació de la Generalitat Valenciana.

En la primera de les taules es debatrà i reflexionarà al voltant de com actualment els ajuntaments estan en disposició de tindre l’oportunitat d’analitzar grans quantitats de dades (Big Data) per identificar patrons i tendències, cosa que permet al personal al servei de l’administració local prendre decisions més informades sobre com millorar els serveis públics. En aquesta taula es parlarà d’aquestes circumstàncies que poden millorar la tasca i l’eficiència dels ajuntaments. Comprendre la gestió del Big data suposa una oportunitat per a millorar el nostre treball. La taula estarà composta per Óscar Manuel Pérez, responsable de Desenvolupament de Negoci per a Data & Analytics d’Hiberus, Ismael Yuste, tècnic d’informació, millora i modernització de l’Ajuntament de Canet d’en Berenguer i Teresa Bonet, servei de Modernització Tecnològica i Informàtica de l’Ajuntament de Torrent.

En la segona de les taules, es posarà en valor la importància de la innovació en l’esport. A partir d’aquest punt de partida es veuran bones pràctiques innovadores de com l’esport es pot convertir en una eina clau per a impulsar polítiques d’igualtat, millora de l’atenció de malalts amb malalties cròniques i del turisme esportiu i tecnologies TIC. A la taula participaran Toni Buades i Sergio Villalba, de la regidoria d’esports de l’Ajuntament de la Nucia, Sergi López, Associació de Gestors Esportius Professionals Comunitat Valenciana, José Luis Herreros, gestor Esportiu de l’Ajuntament de Benicarló, Teresa Ferri, tècnica superior d’esports de l’Ajuntament de Sagunt i Paqui Méndez, autora de diferents audiovisuals i documentals, entre ells “Campiones Invisibles” i “Campiones sense límits” i coordinadora del projecte Dorsal 261 de sensibilització i promoció de valors igualitaris.

La darrera de les taules es posarà l’accent en la innovació en l’agricultura dins de la gestió municipal. Un fet que pot permetre més productivitat i rendibilitat, però, sobretot, pot assegurar un creixement tant a nivell mediambiental com socioeconòmic dels municipis. A la taula participarà Vicent Faro, President del Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana, Vicent Blay Miralles, enginyer agrònom i tècnic del projecte Agrocompost de la Universitat Miguel Hernández i de la Conselleria d’Agricultura de la GVA, Héctor Carrió, Impulsor del Pla Estratègic de Desenvolupament Agrari Sostenible de Pedreguer 2019-2025 (PEDASP) i Pep Romany, representant del projecte “Blat de la Marina”.

Programa d’Innovació Municipal

Aquestes jornades de Terra Innovadora es desenvolupen en l’àmbit del projecte PIM (Programa d’Innovació Municipal) impulsat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i la Direcció General d’Innovació de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana.  Aquesta iniciativa, que es desenvolupa en diversos projectes i cursos de formació durant tot l’any que tenen com a  objectiu impulsar les polítiques d'innovació dins de les entitats locals de tot el territori valencià. El programa pretén ser un eix vertebrador per a situar la innovació com a eina que permeta a les entitats locals valencianes assolir reptes de gestió social amb major eficiència. En aquesta tercera edició de 2023, el programa pretén fer paleses les diverses i nombroses experiències innovadores per a analitzar els processos de govern local i els seus resultats, tant des del punt de vista organitzatiu com de l’impacte econòmic, social o mediambiental a les ciutats del País Valencià.

Noticias relacionadas

next