Les Alqueries demana a la Confederació del Xúquer ajustar el seu proveïment d'aigua al consum real

22/04/2024 - 

CASTELLÓ. L'Ajuntament de les Alqueries s'ha reunit amb el president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Miguel Polo, per a revisar els drets d'aigua potable del municipi i iniciar el procés de redacció d'un nou protocol que augmente l'accés de les Alqueries a més metres cúbics d'este recurs, de manera que s'ajuste al consum real del municipi i es garantisca este recurs hídric a tota la població.

Una discordança que també té conseqüències en el desenvolupament urbanístic de les Alqueries ja que en la legislatura anterior es va haver de rescindir el Pla General Urbà (PGU) pel fet que el municipi comptava amb menys percentatge de drets a l'aigua potable dels quals realment consumix, impedint, per tant, el creixement d'habitatges i zona industrial per eixe dèficit del recurs hídric. 

Així, si es redacta amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer un nou protocol adaptat a la realitat actual, el municipi podria créixer en un futur en nombre d'habitatges i indústria. Les Alqueries ha tingut en compte l'actual situació d'escassetat que patix gran part del territori, coneixent les mesures i actuacions a desenvolupar per a mitigar els problemes que puga generar la sequera.

Noticias relacionadas

next