l'espai cultural estrena nova etapa

Les il·lustracions de Laura Castelló o Belén Segarra 'empaperen' les noves Aules de Castelló

3/03/2021 - 

CASTELLÓ. La Diputació de Castelló estrenarà de forma oficial el pròxim dimecres 10 de març el nou espai cultural ReViu les Aules amb la inauguració de l’exposició d’il·lustracions L’any del desconcert. En ella s’exhibiran les creativitats de quatre joves il·lustradors de renom de la província, Belén Segarra, Laura Castelló, Rodrigo García i Noel Pascual Cándido, els quals exposaran per primera vegada al públic una selecció d’obres gestades durant l’anòmal 2020. La peculiaritat de l’exposició rau en el rerefons de cada proposta, doncs l’elaboració de les mateixes van estar condicionades a un factor comú: la pandèmia i els sentiments que aquesta va provocar en cadascun d’ells i elles.

Aquesta mostra es tracta de la primera gran activitat pública del reformulat Espai Cultural Obert les Aules, que estrena aquest 2021 gestió, nomenclatura i propostes amb la vista posada en convertir les Aules en un centre de referència de l’art contemporani i l’activitat artística multidisciplinar de Castelló.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha manifestat que espera “amb moltes ganes” l’estrena d’aquest espai perquè “és la materialització de molts mesos de treball per a dotar les Aules de contingut i d’una programació continuada i de qualitat”.

La nova programació, de la qual s’estan tancant els últims detalls, es presentarà pròximament junt al nou web i als nous canals de difusió en les xarxes socials. Sanz ha destacat que tota l’oferta cultural serà accessible, gratuïta, de qualitat i compromesa, alhora que integradora i segura.

En quant a l’exposició, la diputada ha fet una invitació a tota la societat perquè s’aproximen a conéixer la nova ànima cultural de la Diputació. La seguretat, ha dit, “estarà totalment garantida”: es seguiran tots els protocols marcats per les administracions sanitàries per a evitar acumulacions de gent i s’oferirà gel hidroalcohòlic perquè tothom s’higienitze les mans abans d’entrar.

Tres espais en un

Cal destacar que aquest projecte, que comença a la sala d’exposicions, s’expandirà més endavant a altres estàncies de l’edifici. Així doncs, la sala expositiva acollirà les diferents mostres que es programen, principalment de disseny gràfic i il·lustració. En la capella del Bisbe Climent se situarà el serial audiovisual ‘EncapsulArt. Art Contemporani de la província de Castelló’, a més d'utilitzar-se per a la presentació de diverses iniciatives culturals i ser escenari de rodes de premsa. Mentre que en el pati se celebraran els cicles de música, cinema i teatre, fires de disseny i festivals, obrint-se a la disposició dels diferents agents culturals castellonencs.

Noticias relacionadas

next