Hoy es 30 de noviembre y se habla de COOPERATIVA AGRÍCOLA ANIVERSARIO VP poesía cd castellon

Cant al carrer i XXVI Trobada de Nadal

Les nadales cantades pels professionals: Vila-real s'ompli de música i tradició amb el Festival Coral

17/12/2018 - 

CASTELLÓN. El VI Festival Coral de Nadales 2018 acosta l'esperit nadalenc amb tres actuacions des d'aquest dissabte a Vila-real. L'esdeveniment, organitzat per la Coral Sant Jaume de la localitat, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, portarà les "millors veus del Nadal" a través de la jornada 'Cant al carrer', que se celebra el dissabte, i la XXVI Trobada de Nadal, que tindrà lloc el diumenge, amb tres grups cada dia.

El regidor de Cultura, Eduardo Pérez, i la presidenta de la Coral Sant Jaume, Amparo Peña, han presentat la programació, que va començar aquest passat fin de setmana amb el concert que va oferir la Coral Sant Jaume a l'Auditori, sota el títol Sympopnika. The Christmas Sèries, i que va comptar amb l’Orquestra Simfònica de Vila-real i J. L. Braulio a la guitarra, J. J. Clemente al contrabaix i Rubén Franch a la bateria. “Una actuació que va tindre una gran afluència i que va servir per a donar començament a les festes nadalenques amb bon ritme”, afirma Pérez, qui destaca que aquest ocasió tindrà lloc un altre dels esdeveniments més esperats dins del cicle, en els quals la Coral “ha comptat amb convidats d'excepció que sorprendran el públic”.

D’altra banda, Peña ha anunciat que, a causa de la gran acceptació del concert del dissabte 15, algunes de les cançons s'inclouran en el concert que s'oferirà el diumenge. Abans, el dissabte 22 se celebrarà la tradicional jornada de Cant al carrer, que a partir de les 18.00 hores omplirà els carrers del centre de Vila-real amb veus infantils, que en aquesta ocasió estaran representades per la Coral Infantil de Filles de Maria del Rosari, el Cor de Secundària del Col·legi Fundació Flors i l’Escola Coral Sant Jaume. “Amb aquesta sessió pretenem demostrar que les corals poden estar compostes per membres de totes les edats i que tenim una gran pedrera”, apunta.

Diumenge serà el torn de la XXVI Trobada de Nadal, que tindrà lloc a la basílica de Sant Pasqual, que s'avança a les 19.45 hores. A banda del Cor Infantil del col·legi Botànic Calduch de Vila-real, actuaran el Coro Innuendo de Castelló i la Coral Sant Jaume. “El Coro Innuendo és un prestigiós grup format exclusivament per dones i fins ara mai havíem comptat amb una peculiaritat així en el festival, per la qual cosa esperem que ens òbriguen la porta al Nadal amb veu de dona”, afirma.

Eduardo Pérez recorda que aquest grup ha sigut premiat recentment per la Generalitat Valenciana per la seua qualitat i les seues característiques particulars, per la qual cosa convida a tots els amants de la música de cor a gaudir d'aquesta alternativa cultural, “que se suma a moltes altres propostes que s'han programat a la ciutat, tant d'oci com recreatives, per a tindre un nadal diferent”.


Noticias relacionadas

next