‘La consagración de la primavera’ a Peníscola

L'Orquestra de Cambra de París recala a Castelló amb Mendelssohn, Mozart i Bizet

8/03/2023 - 

CASTELLÓ. L’Auditori de Castelló acull el dijous 9 de març, a les 19.30 hores, el concert de l’Orquestra de Cambra de París, la qual es considera una de les orquestres de cambra més rellevants d’Europa. Més de quaranta anys després que fora fundada i mitjançant un període d’important renovació en els últims anys, està incorporant una nova generació de músics francesos que l’han convertida en una de les orquestres permanents més joves de França i la primera orquestra francesa a aconseguir una vertadera paritat de gènere.  

El concert, que estarà dirigit per Nil Venditti i el pianista David Fray, com a solista, presenta un programa format per ‘Les Hèbrides’, op. 26. Obertura ‘La cova de Fingal’, de Felix Mendelssohn. A continuació, el concert per a piano núm. 9, en mi bemoll major, K. 271 ‘Jeunehomme’, de W. A. Mozart, i, per acabar, ‘Simfonia en do major’, de G. Bizet.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat que “l’Auditori tindrà la visita d’una de les orquestres de cambra més importants de tota Europa” i, en aquest sentit, Ribes ha valorat que “tanquem un trimestre en el qual hem tingut tres grans orquestres de cambra, com són la Metamorphosen de Berlín, la Catalana i ara l’Orquestra de Cambra de París, que ens ha col·locat com un dels escenaris més reputats dins d’aquestes formacions”. “La programació de clàssica està funcionant molt bé i encara ens queda, dins de l’abonament d’hivern, un concert de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, amb la direcció d’Antonello Manacorda, i un concert del gran pianista Javier Perianes”, ha recordat Ribes.

‘La consagración de la primavera’ a Peníscola

El Palau de Congressos de Peníscola presenta un cap de setmana de cinema amb la projecció de la pel·lícula La consagración de la primavera de Fernando Franco amb la interpretació de Valeria Sorolla, Emma Suárez i el recentment premiat amb un Goya com a actor revelació, Telmo Irureta.

La pel·lícula conta la història de Laura, que acaba d’arribar a Madrid per a instal·lar-se en un col·legi major i estudiar la carrera de Químiques. Sola i quasi sense diners, intenta adaptar-se a la seua vida universitària mentre lidia amb les seues inseguretats. Una nit, per casualitat, coneix a David, un xic amb paràlisi cerebral que viu amb sa mare, Isabel. Laura inicia amb ells una relació de confiança mútua que l’ajuda a superar els seus complexos i afrontar una nova etapa cap a la maduresa.

Noticias relacionadas

next