amb temàtiques educatives, patrimonials o artístiques

L'UJI concedeix les ajudes del programa UJI-Encultura a deu propostes culturals i formatives

19/04/2024 - 

CASTELLÓ. Promoure la formació, la transferència i mobilització de coneixement integral i continuada entre els membres de la comunitat universitària i de la societat en general, així com enriquir les propostes culturals de la Universitat Jaume I. Aquests són alguns dels principals objectius de les ajudes UJI-Encultura que concedeix la Universitat Jaume I dirigides a donar suport als projectes culturals dissenyats per membres de la comunitat universitària i de les quals enguany es beneficiaran 10 projectes.

El Vicerectorat de Cultura, Llengües i Societat de l'UJI ha donat a conèixer quines han sigut les propostes triades en la convocatòria 2024, que té com a finalitat afavorir, impulsar i difondre, entre altres, la creació artística, el foment del diàleg, la reflexió intel·lectual, l’intercanvi, la creativitat o les competències transversals bàsiques per a promoure la participació de la societat en l'activitat cultural.

Les propostes que s'han seleccionat enguany abasten diferents temàtiques i àmbits de coneixement, entre les quals destaquen les de caràcter educatiu. Així, es portaran a terme diverses iniciatives com 'Memòria Històrica d'Educació II: Digitalització d'entrevistes a docents jubilats de Castelló', '125 anys. 125 imatges. Commemoració dels 125 anys d'estudis de mestre a Castelló de la Plana' o 'Camí(n)Art. Els camins de l'escola. Del viatge com a pretext formatiu en l'escola rural a les accions performatives en el territori'.

Entre les iniciatives seleccionades també sobreïxen temàtiques sobre divulgació del patrimoni i de l'art, la participació de la ciutadania en accions de sostenibilitat o de creació artística com són 'Xarxa educativa i artística per conscienciar la societat sobre una causa social relacionada amb els ODS'; 'Arrels. Comunicar, pensar, ser'; 'Gestió d'iniciatives de participació social i cultural vinculada al desenvolupament d'espais democràtics de diàleg al voltant dels ODS 3, 4, 10 i 11'; 'Desenvolupament del Pla de Sostenibilitat d'Azuébar mitjançant la participació comunitària' o 'Activar el fragment. Creació artística contemporània amb materials trobats', entre d'altres.

La vicerectora de Cultura, Llengües i Societat, Carmén Lázaro, destaca que les ajudes UJI-Encultura per a projectes culturals "fan que la cultura es reconega com cal en el context de les funcions de la universitat i a més són un element que permet incrementar la implicació de la comunitat universitària en la mobilització del coneixement cap a la societat". En aquest sentit, Lázaro explica que "serveixen per a donar suport a iniciatives que es realitzen arreu del territori, enforteixen el concepte d’extensió universitària i s'estableixen com a punts de connexió de treball amb els agents socioculturals, al mateix temps que es promou la socialització dels resultats de la proposta presentada".

Les ajudes convocades des del programa UJI-Encultura volen ser un incentiu més que servisca per a augmentar i millorar la proposta cultural de la Universitat Jaume I.

Noticias relacionadas

next