amb el novedós enfocament de la plataforma 'onehealth'

L'UJI acull una jornada sobre la importància de l'abordatge multidisciplinari de la salut

17/05/2024 - 

CASTELLÓ. La Universitat Jaume I , com a part de la Plataforma One Health, ha celebrat una jornada per a donar a conéixer l'esforç col·lectiu per a optimitzar una resposta global que permeta previndre, detectar i abordar els reptes que planteja la salut del planeta des d'una perspectiva holística.

Sota el títol de 'One Health: una universitat, una salut' la jornada ha sigut inaugurada per la rectora de la Universitat, Eva Alcón, qui ha agraït a l'organització i participants "la seua voluntat d'incorporar aportacions dels diferents àmbits de coneixement per a fer front als reptes que tenim com a societat" en una jornada que "ajuda a avançar en l'aposta com a Universitat compromesa amb la promoció de la salut i el benestar"; junt a Mamen Pastor, vicerectora d'Estudiants i Vida Saludable; i Mar Canós Cerdà, subdirectora general de Seguretat Alimentària i Laboratoris de Salut Ambiental.

Després de l'acte inaugural, s'ha projectat el documental divulgatiu realitzat per One Health juntament amb la col·laboració de MSD Paseos con Ciencia: Una sola salud, que ha introduït la ponència de Francesc Peters, investigador de l'Institut de Ciències de la Mar, CSIC, titulada 'Reptes One Health relacionats amb el medi ambient'. Peters ha exposat els desafiaments principals als quals ha de fer front la salut, des de la perspectiva One Health: "frenar la pèrdua de biodiversitat i restablir la diversitat ecològica, compatibilitzar la provisió d'aliment amb una reducció de mètodes de producció intensius i reduir la nostra activitat i petjada de carboni".

En la segona part de la jornada s'ha celebrat una taula redona que ha comptat amb la participació de docents representants de totes les Facultats i l’Escola de la Universitat com Rosa de Llanos, de l'Àrea de Microbiologia; Félix Hernández, de Química Analítica; Mireia Adelantado, de l'Àrea de Didàctica de les Ciències Experimentals; Raquel Agost, de l'Àrea de Psicologia Social i Margarita Miñarro, de l'Àrea de Dret del Treball i de la Seguretat Social.

L'acte ha finalitzat amb la presentació de les bases del Premi 'Una Universitat, Una Salut' i la clausura de la jornada per part de la vicerectora d'Estudiants i Vida Saludable, Mamen Pastor; el membre de la Junta Directiva de la Plataforma One Health i ponent, Francesc Peters i la representant de l'UJI en la plataforma One Health, Marisa Rebagliato.

Noticias relacionadas

next