Marco: "El paper de l'estat està sent fonamental per a la innovació i l'impuls a la creació de startups"

31/07/2022 - 

CASTELLÓ. “El paper de l'estat està sent fonamental per al desenvolupament de la innovació, la transferència del coneixement científic i l'impuls a la creació i suport al sector de les startups”, ha assenyalat la secretària d'Emprenedoria de la Comissió Executiva Federal del PSOE i alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, després d'una reunió de treball amb Felipe Romera, president de l'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya, APTE.

Marco ha destacat els passos donats pel Govern de Pedro Sánchez amb la llei de startups. Per a l'alcaldessa de Castelló, “amb aquesta llei es regularitza la situació de les startups, facilitant la seua creació i desenvolupament. La nova normativa situa a Espanya a l'avantguarda en la promoció i atracció d'inversions i talent”.

D'altra banda, Amparo Marco ha posat en valor l'experiència del sector de la indústria ceràmica castellonenca, pionera a nivell nacional en la gestió de la innovació, el coneixement i les noves tecnologies. “A Castelló, -indica Marco- comptem amb el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I, Espaitec, un espai avantguardista integrat per empreses, on hi ha una constant transferència de coneixement i un fructífer vincle entre empreses i institucions”.

Per part seua, Felipe Romera, ha manifestat en aquesta reunió amb la responsable d'Emprenedoria de la direcció nacional del PSOE, que “un país avança si té innovació, i la innovació només es desenvolupa si les empreses actuen com a factors per a millorar”. El president de APTE, ha traslladat a Marco que no s'ha aconseguit que la ciència siga motor de tracció de la innovació. “No hi ha estimulació real per a avançar en innovació, és necessari un projecte conjunt del Govern i les empreses que puga impulsar la cooperació empresarial en aquest àmbit”, ha dit Romera. Així mateix, ha destacat la importància dels parcs tecnològics i les seues relacions amb les universitats.

next