palmarés

Mariano Casas, Laia Codina i Sílvia Tarragó, entre els guardonats als Premis Literaris de Benicarló 2021

22/11/2021 - 

CASTELLÓ. L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, el regidor de Cultura, Pedro Manchón, i el director científic d'Onada Edicions, Miquel Àngel Pradilla, han donat a conèixer el palmarés de la sisena edició dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló, que, tal i com ha destacat l’alcaldessa, "confirmen l’aposta de l’Ajuntament de Benicarló per la cultura i certifiquen que invertir en cultura és invertir en futur".

El Premi de Narrativa Juvenil, que ha tingut un gran èxit de participació en la segona convocatòria, ha estat per a Mariano Casas per l’obra La batalla d’Oxford, un thriller juvenil ambientat en la segona guerra mundial. El seu autor té una llarga trajectòria en novel·la juvenil i ha aconseguit alguns dels premis més prestigiosos en aquesta modalitat. 

El Premi de Cuina, Salut i Sostenibilitat ha recaigut en l’obra Cuineres del territori, de Josep Bernabeu i Maria Tormo. L’obra és un treball de base antropològica que té com a protagonistes les dones, com a artífexs del saber gastronòmic. Bernabeu és el director de la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic de la Universitat d’Alacant mentre que Tormo és dietista i nutricionista i professora també de la Universitat d’Alacant. 

Pel que fa a la modalitat de Divulgació Científica i del Coneixement, els guanyadors són dos científics gallecs, Constantino Armesto i Sara González, autors d’Antropoceno y cambio climático. El títol posa damunt taula el debat sobre el pas d’una era geològica a una era, l’antropocé, marcada per l’impacte de l’ésser humà sobre el planeta.

Finalment, el Premi d’Àlbum Infantil Il·lustrat, el més veterà de tots, ha estat per a Laia Codina i Sílvia Tarragó, il·lustradora i escriptora respectivament. Entre les dos han teixit una atractiva proposta amb la poesia i les paraules com a protagonistes. El títol de l’obra guanyadora és Els set colors de Bet

Tant l’alcaldessa com el regidor de Cultura han aprofitat l’acte per agrair la implicació de les empreses Ineos Composites, IFF i la Fundació Caixa Benicarló, i també d’institucions com la Universitat Jaume I i la Diputació de Castelló. 

Noticias relacionadas

next