l'alcalde de vila-real, josé benlloch, participa en la clausura

Més de 200 estudiants de 12 centres participen en la tercera edició del concurs de robòtica Vilabot

18/04/2024 - 

VILA-REAL. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha participat hui en la jornada Vilabot, el concurs de robòtica educativa impulsat per l'Ajuntament de Vila-real i el col·legi Fundació Flors, que en la seua tercera edició ja s'ha convertit en tot un referent, amb la participació aquest any de més de 200 estudiants de 12 centres educatius de la Comunitat Valenciana, Múrcia i Madrid. Benlloch ha clausurat la jornada al costat del director de Fundació Flors, Héctor Pérez, el director pedagògic, Vicent Llop, i l'equip docent del centre. L'alcalde ha destacat la visió innovadora del centre, fundat per Juan Flors, Fill Predilecte de Vila-real i un pioner del món la ciència.

Aquest centre, en el qual l'Ajuntament està implicat com a patró de la Fundació Flors, suma ja una dècada de treball “en un projecte educatiu, en col·laboració amb l'Ajuntament i al voltant de les nostres marques de Ciutat de la Ciència i la Innovació i Vila-real Ciutat Educadora, per a formar als xicotets en les noves tecnologies, la intel·ligència artificial i la robòtica”, recorda l'alcalde.

El primer edil s'ha mostrat molt agraït i orgullós d'aquesta trajectòria del col·legi Fundació Flors i tot el seu equip docent, amb Héctor Pérez al capdavant, i especialment de la competició Vilabot, “un concurs que no tardarà a convertir-se en una competició internacional perquè ja està despertant interés i perquè aquest centre també està ja treballant amb fons de la UE a través del projecte Erasmus+”. “Una competició amb la qual Vila-real tindrà una marca especial gràcies a centres com aquest que, amb els seus equips directius i pedagògics, aposten per formar als xiquets i xiquetes en el que serà el futur”, remarca Benlloch.

L'alcalde, que ha subratllat el compromís de l'Ajuntament amb aquest projecte educatiu, ha destacat de manera especial que el col·legi Fundació Flors “té una sensibilitat especial per l'ètica en l'ús de les noves tecnologies i el seu equip docent es forma en aquesta matèria”. “El robot no pot ser un enemic de l'ésser humà; no pot robar-nos llocs de treball; ha de ser un instrument que ens facilite la vida perquè nosaltres puguem dedicar-nos a cuidar-nos entre nosaltres”, subratlla. I afig que “en aquest col·legi, els xiquets i xiquetes des de molt xicotets aprenen a programar aquests robots, partint d'una base de valors, valors cristians, que van ser impulsats pel seu fundador, Juan Flors, Fill Predilecte de Vila-real”.

Participants de fora de la Comunitat

Finalment, l'alcalde ha felicitat els equips tant als guanyadors com a la resta de participants i ha agraït de manera especial tot l'esforç realitzat per estudiants i professors, especialment els alumnes del cicle formatiu d'electricitat que s'han encarregat de tota la intendència i organització, sota la direcció del professor José Manuel Moreno.

En aquesta edició de Vilabot, per primera vegada han participat col·legis de fora de la Comunitat Valenciana, concretament, un centre d’Arganda del Rey a Madrid i un altre centre de Cartagena, a més de centres d'altres localitats de València o Castelló. El concurs ha comptat amb dues categories, una per a kits robots comprats de la marca Llec o altres marques. I una altra categoria nova per a robots fets per un mateix basats en una targeta Arduino o similar. La categoria Llec al seu torn es divideix en primària (menors de 12 anys) i en secundària (12 o més anys). Totes les proves del concurs busquen sensibilitzar a l'alumnat amb els ODS, els objectius de desenvolupament sostenible: mobilitat urbana, subministrament, residus en la mar, reciclatge i generació d'electricitat.

Aquest esdeveniment va començar com a projecte Erasmus+ cofinançat per la Unió Europea i organitzat conjuntament amb l'Ajuntament de Vila-real per a fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre els joves a través de la robòtica educativa. L'alumnat s'enfronta a problemes desconeguts; per a això han d'adquirir nous coneixements, treballar en equip, i ser creatius per a implementar la millor solució.

Noticias relacionadas

next