el 19 i 20 d'abril

Més que llibres: Nules ultima la seua Fira amb una exposició de cotxes clàssics i música en valencià

12/04/2024 - 

CASTELLÓ. Un any més, l’Ajuntament de Nules organitza la tradicional Fira del Llibre amb la  qual es vol donar protagonisme a escriptors, llibreries i associacions locals. De manera que, divendres 19 i dissabte 20 d’abril, el veïnat de Nules podrà gaudir de diferents activitats i actes dirigits a diferents públics com ara presentacions de llibres o tallers que tindran lloc al carrer Major i a la sala d’exposicions de la Biblioteca Municipal José Vicente Felip Monlleó.

En concret, hi participen en la Fira del Llibre, que es desenvoluparà al llarg de  la jornada de dissabte, els escriptors Jordi Julià amb la presentació del llibre  “Roma Eterna” i que comptarà amb la col·laboració de l’Associació Cultural La  Corretjola; de Paco Salido Sorlí que presentarà el llibre “A flote”; i d’altres  escriptors com ara Carmen Andrés Reyes, Fernando Pérez Herrero, Francisco  José Lozano Salcedo, o Sheila Navalón Esbrí i amb les seues principals obres; i amb les llibreries locals com ara Tinta China, Clip o Tres en Ratlla, a més de les associacions locals Cosas&Musas, Creu Roja i l’ONG Manos Unidas.  

Així mateix, també hi haurà diferents activitats per als més menuts com ara el Taller de Pintures Rupestres “Moira y el baúl del tiempo” impartit per Carmen Andrés i dirigit al públic infantil de 5 a 12 anys.

Amb tot, la Fira del Llibre es podrà visitar en horari de matí de 10.00 a 13.00 hores, i de vesprada de 17.00 a 21.00 hores. A més, s’ha volgut també incloure en la programació l’espectacle “Estellés de  ma en ma” amb el qual es vol commemorar els 100 anys del naixement de Vicent Andrés Estellés, que tindrà lloc dissabte, 20 d’abril, a les 20 hores al  Teatre Alcázar. Així mateix, la plaça Major albergarà també, coincidint amb la Fira del Llibre, la II Fira de Col·leccionisme i Antiguitats que comptarà amb més d’una vintena d’expositors de tot tipus de col·leccions, que organitza el “Grupo Filatélico y de Coleccionismo Noulas”, i que es podrà visitar en el mateix horari que la Fira del Llibre. I, com a novetat, s’incorpora també  una exposició de cotxes clàssics.

Música en valencià

Per altra banda, també coincidint amb la celebració de la Fira del Llibre s’ha organitzat per a la nit de divendres, 19 d’abril, un festival de música en valencià que s’ha anomenat “Nules fest”. Així doncs, la plaça Major serà l’escenari on actuaran l’artista local Malparlat, i  els grups Oceäns i Cactus.

Amb tot, des de les regidories de Biblioteca i Normalització Lingüística, M. José Esteban, assenyala, al respecte, que “enguany hem volgut aprofitar aquestes  dates en les que celebrem la Fira del Llibre per commemorar el centenari del  poeta valencià Vicent Andrés Estellés, així mateix també comptarem amb un  festival de música en valencià”.

Noticias relacionadas

next