presentació a castelló

Minna Salami dona veu en 'L'altra banda de la muntanya' a les dones i les seues problemàtiques

6/10/2021 - 

CASTELLÓ. Els pròxims dies 15 i 16 d’octubre (divendres i dissabte) l’autora Minna Salami serà a Castelló convidada per la Plaça del Llibre que se celebra a la capital de la Plana Alta.

Mina Salami, escriptora nigeriana, finlandesa i sueca, va publicar a finals de l’any passat el volum L’altra banda de la muntanya. Com veuries el món si no te l’expliqués un home blanc europeu a Sembra Llibres,  un assaig feminista reconegut internacionalment i traduït a diverses llengües. En aquest primer llibre, Salami aborda la seva visió del món desplaçant el punt de vista hegemònic “masculí, blanc i europeu” cap a una manera nova de mirar, centrada en les dones i des de l’Àfrica.

Així, Salami parla amb naturalitat de temes com la descolonització, el feminisme, l’empoderament, la feminitat, la sororitat, la negritud o la bellesa amb una prosa planera però poètica.

Salami és llicenciada en Ciències Polítiques per la Universitat de Lund (Suècia) i màster en Estudis de Gènere especialitzat en Feminisme Negre per l’Escola d’Estudis Orientals i Africans de la Universitat de Londres. És fundadora del multi-premiat blog MsAfropolitan.

Noticias relacionadas

next