els seleccionats es representaran a partir de l'octubre

Naix 'Brots', una convocatòria per a desenvolupar projectes artístics en fase de creació

28/04/2020 - 

CASTELLÓ. 'Brots. Convocatòria de suport a la creació' naix amb l’objectiu de recolzar projectes artístics nous i en format breu, idees en estat de creació que esdevindran projectes escènics. Desde l'associació 'Mudart. Viu l’escena' i el festival Ultrassons de l'Alcora han possat en funcionament aquest projecte per a desenvolupar la carrera dels nous creadors artístics i que aquests puguen presentar la seua idea davant del públic i en un entorn professional. Entre totes les propostes rebudes el jurat en seleccionarà tres.

"El suport a la creació" és un dels fonaments dels organitzadors de la convocatòria. 'Brots. Convocatòria de suport a la creació' vol ajudar a sembrar vivències que ajuden a potenciar els processos d’aprenentatge, el desenvolupament social o la creativitat com a catalitzadora de la curiositat i la iniciativa personal on es puguen unir dramatització, teatre, paraula, sons, música, cos, moviment, color, objectes, arts plàstiques, emocions, pensament, expressió, comunicació i imaginació, materials immediats que ens pertanyen a tots sense distinció i que fa tant important recolzar els processos de creació i investigació, oferint recursos als creadors per a desenvolupar-los. La data límit de sol·licitud per a la convocatòria és el 30 de juny.

Qui pot participar?

Poden participar tots aquells que tinguen un projecte artístic en fase de creació, és a dir, un projecte nou, no estrenat abans. Aquests presentaran projectes treballats en alguna de les diferents disciplines de les arts escèniques: teatre, dansa, circ, performance, teatre d’objectes, art i acció, teatre de carrer, instal·lacions, música,... També podran ser de caràcter multidisciplinar o fusió amb altres disciplines artístiques i expressives.

La representació dels projectes ha de tenir una durada entre 15 i 20 minuts, i podrà dur-se a terme en diferents espais interiors i exteriors.

Les inscripcions es realitzaran per via telemàtica, omplint un formulari on s'especificarà el títol de l’espectacle, les disciplines artístiques incloses en ell, així com una fitxa tècnica i de contacte.

Premis

A partir d'aquí, el jurat atorgarà els premis següents. Primer premi, representació valorada en 500 euros i diploma acreditatiu; segon premi, representació valorada en 250€ i diploma acreditatiu; tercer premi, representació valorada en 125€ i diploma acreditatiu.

Representació dels espectacles 

Els projectes es representaran a partir d’octubre de 2020, principalment a l’Alcora, i l’organització contempla diferents espais en obert i en tancat. Per tal de conjugar la idoneïtat entre la proposta i l’espai, l’organització i el contacte de la proposta pactaran les dates i l’espai.
next