El Diluvi, Xavi Sarrià o maluks formen part de la primera edició

Naix el 'Millarts VAM Fest': concerts de música en valencià en Argelita

25/10/2023 - 

CASTELLÓ. El Millarts VAM Fest és el nou festival de la comarca valenciana de l’Alt Millars i tindrà lloc a Argelita del 24 al 26 de novembre amb accés gratuït. El cartell del festival està format per noms com El Diluvi, Xavi Sarrià, Pepet i Marieta, Tesa, Dani Miquel, Xavier de Bétera, APA, Palmer, Maluks i Trobadorets. Durant tres dies Argelita convertirà els seus carrers en tota una festa per la llengua, amb una fira d’entitats, correfocs, muixerangues i una acampada lliure. L’esdeveniment és una iniciativa que naix des de l’Ajuntament d’Argelita i de la Productora Metrònom i compta amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana i Escola Valenciana.

Tots els concerts seran d’accés gratuït i tindran lloc del 24 al 26 de novembre en dos punts de la població. El primer dia de festival (divendres) actuaran Pepet i Marieta, Xavi Sarrià i Tesa a la Carpa de Festivals a partir de les 22.30 h de la nit. El 25 de novembre (dissabte) serà el torn de la música tradicional amb Xavier de Bétera i APA a la Plaça de l’Església a partir de les 11.30 h del matí.

Per la vesprada els concerts arrancaran amb Palmer a les 20.30 h, seguit de El Diluvi a les 22.30 h, qui s’acomiaden temporalment dels escenaris fins nou avís. Maluks tocaran a les 00.00 h i un DJ tancarà la nit del segon dia del festival. Tots els concerts de la vesprada tindran lloc a la Carpa de Festivals. El 26 de novembre (diumenge) estarà protagonitzat per la música infantil amb Dani Miquel i Trobadorets i una fira d’entitats coordinada per Escola Valenciana que tindrà lloc a partir de les 11.30 h  a la Plaça de l’Església.

"Aquest festival té un caràcter simbòlic, donat que l’Alt Millars és una zona de predomini lingüístic històric castellà. La fita suposarà una bona mostra de convivència i de valenciania, omplint durant tres dies els carrers d’Argelita de llengua, festa i música", afirmen els organitzadors. 

Noticias relacionadas

next