l'ajuntament demana uns perjudicis per valor de 30 milions d'euros

Nules recorrerà la sentència del TSJCV i seguirà reclamant els danys ocasionats pel port de Borriana

24/01/2024 - 

CASTELLÓ. L’Ajuntament de Nules ha decidit seguir reclamant a la Generalitat Valenciana els 30 milions d’euros per danys i perjudicis ocasionats al litoral de Nules pel port de Borriana. De fet, recorrerà la sentencia dictada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana al Tribunal Suprem.

En aquest sentit, cal assenyalar que en data 22 de desembre de 2023 el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana desestimava el recurs contenciós administratiu interposat per l’Ajuntament de Nules contra la resolució de data 25 de març de 2021 de la Conselleria de Territori, Obres Públiques i Mobilitat que va declarar improcedent la via de responsabilitat patrimonial  com a via legal per substanciar l’acció indemnitzadora.

De manera que, des de l’Ajuntament de Nules es ressalta que se seguirà reclamant el que se’ls ha negat, “en el seu dia ja vam traslladar a la ciutadania que anàvem a reclamar el que ens pertany, i que passes el que passes recorreríem fins arribar al final, per tant encara que som conscients que és un assumpte difícil perquè no hi ha precedents seguirem endavant fins arribar si cal a instàncies europees”, explica l’alcalde David García. De fet, en aquesta línia s’està ja treballant des dels serveis jurídics i econòmics i des de la Universitat Politècnica de València (UPV) amb l’elaboració de diferents informes.

Amb tot, cal recordar que al mes d’abril de l’any 2019 es va aprovar, per unanimitat, en sessió plenària presentar una demanda de responsabilitat patrimonial pels danys i perjudicis patits per la platja de Nules ocasionats per la construcció del Port de Borriana, de manera que es demana prop de 30 milions d’euros a la Generalitat Valenciana per què el litoral de Nules es va veure afectat degut a la construcció del port de Borriana per no realitzar en el seu moment les obres de defensa que marca la llei.

Regeneració i defensa del litoral

Per altra banda, l’alcalde de Nules segueix reclamant l’execució dels projectes pendents per a la defensa i regeneració de les platges de Nules, “les obres actuals hem vist que encara no són efectives per a la defensa dels habitatges de primera línia, i gràcies al mur construït pel consistori les onades de l’últim temporal no han arribat a les casetes, l’actual actuació afecta sols a una xicoteta part del litoral per tant seguim reivindicant al Govern d’Espanya que desbloquege i agilitze els projectes pendents”.

I és més, García afegeix que “el Govern ha arribat tard perquè si els projectes hagueren estat redactats s’hagueren pogut executar amb fons europeus. Des de Nules seguirem reivindicant per tots els mitjans al nostre abast la regeneració i defensa de tot el nostre litoral que ha estat maltractat durant dècades malgrat els danys ocasionats pel port de Borriana”.

Noticias relacionadas

next