del 22 al 27 de novembre

Nules reprén el festival de curtmetratges FesOhCurt! amb 250 propostes 

16/11/2021 - 

CASTELLÓ. Un total de 250 curtmetratges participaran enguany en el IV Festival FesOhCurt que se celebrarà a Nules els dies del 22 al 27 de novembre. Aquest dimarts s’ha presentat aquesta mostra amb la que es vol, entre altres, contribuir al foment de l’ús del valencià. Així doncs, la regidora de Cultura i de Normalització Lingüística, M. José Esteban, i dos dels organitzadors del festival, Edgar Bernad i Juanjo Clausell, han sigut els encarregats de presentar, entre altres, les novetats d’aquesta edició.

De manera que, entre les noves incorporacions cal destacar la realització d’una de les sessions, corresponen al divendres 26 de novembre, al Local Multifuncional de Mascarell; la incorporació d’una activitat enfocada al públic infantil, en concret a l’alumnat de cinquè i sisè de Primària dels centres educatius de Nules, que podran gaudir de la projecció del curtmetratge Serà el nostre secret i d’un col·loqui posterior amb el seu director Sergi González; a més es compta amb la col·laboració de la Caixa Rural Sant Josep de Nules que patrocina el Premi a la Millor Interpretació en Valencià i de l’Institut Valencià de Cultura.    

Així mateix des de l’organització s’explica que es tracta d’una edició nova amb un 70% de treballs presentats en valencià, i amb curtmetratges procedents de 20 països diferents com ara Uruguai, India o Iran. 

Per tant, en la present edició s’han convocat nou premis, huit d’ells patrocinats per l’Ajuntament de Nules: premi al millor curtmetratge dotat amb 700 euros; premi al millor curtmetratge rodat a Nules amb 200 euros; premi al millor curtmetratge en altres llengües amb una dotació de 400 euros; premi al millor curtmetratge de les comarques de Castelló de 300 euros; premi de 400 euros  al millor curtmetratge vot del públic; a més hi haurà un premi a la millor banda sonora original de compositor valencià amb una dotació de 100 euros; premi a la millor fotografia de cinematògraf valencià també amb 100 euros; i premi de 100 euros per a la millor direcció de producció valenciana.  Als que hi ha que afegir el premi a la millor interpretació en valencià amb una dotació de 200 euros que patrocina la Caixa Rural Sant Josep de Nules.

La cerimònia de cloenda i el lliurament de premis de totes les categories tindrà lloc dissabte, 27 de novembre, al saló teatre de la Caixa Rural Sant Josep de Nules, la qual comptarà amb la presència de l’artista local Malparlat. El festival de Curtmetratges Fesohcurt de Nules està impulsant i coordinat per l’Associació Cultural la Corretjola i compta amb la col·laboració de la Caixa Rural Sant Josep de Nules i de l’Institut Valencià de Cultura.

Noticias relacionadas

EL CABECICUBO DE DOCUS, SERIES Y TV 

'Allí en París': El flamenco en Francia pese a las zancadillas de la Junta

Por  - 

Miguel Vallecillo Mata era un emigrante de Jaén en París durante el franquismo. Allí, logró ganarse la vida como fotógrafo y, tras pinchar rock español y portugués en la radio, acabó poniendo flamenco. El éxito fue importante, lo que le llevó a introducirse en la a menudo ingrata tarea de montar festivales. El público respondió, a los artistas les encantó, pero la Junta de Andalucía le dijo que, si quería subvenciones y ayuda, los políticos tendrían que elegir qué artistas podrían ir a tocar

next