també dos projectils, un de l’època medieval i un altre datat a partir del segle XVIII

Nules troba un aixovar complet datat al segle XV en les excavacions arqueològiques de la seua muralla

8/08/2023 - 

CASTELLÓ. Membres del govern municipal de l'Ajuntament de Nules han visitat aquest dimarts les excavacions arqueològiques que s'estan duent a terme en el futur museu d'història del municipi per a consolidar un tram de la muralla de Nules i fer-la visitable.

En aquesta visita, entre els quals es trobava l'alcalde, David García, i el regidor de Patrimoni, Guillermo Latorre, han estat informats de les recents troballes per part de l'equip arqueològic. Entre d’altres, dos projectils, un de l’època medieval i un altre datat a partir del segle XVIII, i un aixovar complet datat al segle XV.

Aquest últim, segons els experts, pot ser un de les troballes més importants dels últims temps a la província de Castellón en considerar-se elements poc freqüents i d'aqueix període.

L'excavació arqueològica continua complint els terminis establits, de manera que el treball actualment se centra a delimitar el tram de la muralla i la neteja del seu entorn per emprendre la seua consolidació. El regidor de Patrimoni, Guillermo Latorre, confirma que “el projecte de museització avança a bon ritme".

"Treballem diàriament amb l'arquitecte del projecte i l'empresa que digitalitzarà la informació per a aconseguir que el futur museu d'història de Nules siga un referent a la Comunitat Valenciana”, finalitza Latorre.

Noticias relacionadas

next