llança la campanya 'estima nules, no és un cendrer'

Nules vol conscienciar del perjudici mediambiental de tirar les burilles dels cigars al carrer

10/03/2022 - 

CASTELLÓ. Estima Nules, no és un cendrer és el lema de la campanya mediambiental que s’ha presentat hui per conscienciar tota la ciutadania del perjudici mediambiental que comporta tirar les burilles dels cigars al carrer.

Així doncs, el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Nules, César Estañol, la presidenta de la Xarxa de Centres per la Sostenibilitat de Castelló i coordinadora de Sostenibilitat del CEIP Lope de Vega, Virginia Gavaldá, juntament amb la professora tutora de sisè de Primària, Eva Molina, i el seu l’alumnat han estat els encarregats de donar visibilitat a aquesta nova campanya, de manera que el Jardí Botànic “Enrique Beltrán Bigorra” ha estat el lloc elegit per a llançar-la.

No obstant això, entre els particularitats d’aquesta campanya el regidor César Estañol assenyala que es vol implicar a tots els sectors de la població, “encara que és la comunitat educativa del nostre poble la que està portant a terme diferents accions, per tant les actuacions dels més menuts de la població ens serviran d’exemple per a conscienciar a la resta de ciutadans”.

Amb tot, els escolars de la localitat han dissenyat diferents cartells que es publicaran  a les xarxes socials de l’ajuntament per a que les persones interessades trien un d’ells, “i el més votat serà el que represente aquesta campanya, a més també es penjarà un vídeo amb el que es donarà difusió a tots els cartells realitzats per l’alumnat dels centres educatius de Nules”, matisa Estañol.   

Així mateix, la campanya comptarà amb altres accions com ara la col·locació de cartelleria en els col·legis, amb la qual es vol recordar la prohibició de fumar tant en els centres educatius com en els seus voltants.

Guix de la vergonya

Per altra banda, se seguirà amb una iniciativa que va començar l’any passat anomenada #guixdelavergonya amb la qual es vol visibilitzar la brutícia mediambiental que comporta tirar les burilles al carrer, de fet les burilles recollides es dipositaran en una urna transparent per conscienciar a la població.

També s’instal·laran cendrers en zones públiques i entrades a diferents locals, al mateix temps que es repartiran cendrers individuals, “es vol així facilitar a la ciutadania l’accés als cendrers”, comenta el regidor de Medi Ambient.

La campanya preveu la col·locació de cartells amb els quals es recordarà a la ciutadania que hi ha una ordenança municipal que prohibeix tirar burilles al terra, i que aquests fets comporten sancions.

Noticias relacionadas

next