CASTELLÓ. L’Institut Valencià de Cultura a Castelló presenta aquest cap de setmana l’espectacle de dansa La espina que quiso ser flor o la flor que soñó con ser bailaora, amb Olga Pericet. La funció tindrà lloc al Teatre Principal el dissabte 16 de novembre a les 20.30 hores.
En aquest espectacle conflueixen el femení i el masculí, la llum i la foscor, el drama i la ironia, la lletjor i la bellesa. La contundència de l’espina i la delicadesa de la flor es troben en un viatge personal en què la força del ball batega entre oposats. L’espectacle és una peça coreografiada i ballada per Olga Pericet i distribuïda en composicions escèniques ideades per la directora Carlota Ferrer. Així mateix, La espina que quiso ser flor o la flor que soñó con ser bailaora és una galeria de jocs dramàtics en què la dona apareix sempre poderosa en una miscel·lània d’imatges escultòriques i transformacions, en què es transita entre l’alegria i l’amargor, la reclusió i la lascívia, la joventut i la decrepitud. La música ho emmarca tot en un pur esdevindre de cant, ritmes i pals.
Els intèrprets de l’obra són Olga Pericet, Jeromo Segura i Miguel Lavi al cant; Antònia Jiménez i José Almarcha a la guitarra, i Jesús Fernández amb una col·laboració especial en el ball i les palmes.
L’oferta cultural dels espais de l’IVC a Castelló es completa aquest cap de setmana amb un espectacle familiar a l’Auditori, Desconchertantes, de Violincheli Brothers, que tindrà lloc el diumenge 17 a les 18.00 hores a la sala simfònica, recomanat per a públic a partir de 5 anys. En aquest espectacle, Pablo i Alejandro Turlo, de 14 i 12 anys, tocant el violí i el violoncel, conviden a un recorregut per una selecció de les "millors" peces musicals de tots els temps. És així que en aquest univers conviuen des de Bach, Vivaldi o Mozart fins a Django Reinhardt, Paco de Lucia o Queen, incloent-hi, a més, algunes composicions pròpies del duo.
Mentre tant, a l’Espai d’Art Contemporani pot visitar-se fins al 16 de febrer l’exposició Insistir en el mateix. Tornar sobre la presència suggerida, una mostra col·lectiva comissariada per Ángel Calvo Ulloa que recull l’obra de 13 artistes. El projecte aborda la qüestió de la no-permanència indagant en els rastres d’una presència recent.
A més, al Museu de Belles Arts, pot visitar-se, des del 14 de novembre, l’exposició fotogràfica Retratos. Colecciones Fundación Mapfre, una mostra que recorre quasi un segle de creació per mitjà d’un centenar de fotografies de díhuit autors.