CASTELLÓ. La regidora de l'àrea de Participació Ciutadana, Lidia Herrero, ha portat a Ple per a la seua aprovació inicial el Pla d'Acció per a l'Agenda 2030 a Peníscola. "Aquest full de ruta que aterra els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides a la realitat i necessitats del nostre municipi és un document viu, fruit d'un procés participatiu, en el qual la ciutadania ha exposat els principals reptes que enfrontem junts com a poble" ha manifestat, posant en valor el procés participatiu impulsat des de l'administració per a la seua confecció.
Durant el mes de novembre passat la mateixa Regidoria va dur a terme diverses iniciatives per a incloure l'opinió de la ciutadania en el seu procés d'elaboració. Concretament, es va difondre un formulari en els canals institucionals de l'Ajuntament, a través del qual qualsevol ciutadà podia manifestar la seua opinió sobre les principals dificultats que afronta el municipi, així com fer propostes de millora. A més, representants d'associacions i entitats locals, així com veïns i veïnes van acudir a la convocatòria pública per a avaluar els principals reptes que aborda el municipi en el present i futur pròxim.
Durant aquesta sessió presencial es van posar en comú les anàlisis DAFO realitzades per grups i la consultora que coordinava el procés va compartir la informació sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides per a poder aterrar-los en el municipi i confeccionar un Pla de manera conjunta que integrara els principals ODS adequats a la realitat social de Peníscola.
"Identificar fortaleses i oportunitats, així com compartir i estar d'acord majoritàriament en les principals febleses i amenaces ha possibilitat que, junts, de manera col·laborativa i creativa, posem en aquest document sobre la taula assumptes sobre habitatge, mobilitat, zones verdes o estacionalitat que hem de treballar per millorar amb una estratègia clara" ha explicat la regidora que, al costat de la Secretaria municipal i la consultora especialitzada Omawa, ha coordinat el procés d'elaboració del Pla.
Durant un mes després de la seua publicació oficial, qualsevol veí o veïna pot realitzar més aportacions al Pla d'Acció, amb l'objectiu de poder enriquir el document que passarà a aprovar-se definitivament després de la seua exposició pública. "Amb aquest Pla podrem planificar la inclusió d'accions i inversions en els successius pressupostos municipals, compromesos amb els ODS i enfocats a les necessitats i oportunitats que presenta la nostra població" ha reiterat Herrero.