espai multisensorial

'Play Cube' transforma la seua instal·lació per a dur als més menuts a un nou univers

30/01/2019 - 

CASTELLÓ. L’Institut Valencià de Cultura obri la nova programació del Museu de Belles Arts de Castelló amb Play Cube, una instal·lació de joc interactiu per a públic infantil, que ha desenvolupat l’escola infantil Apapachoa i que estarà en aquest espai fins al 24 de març. Es tracta a més d'un espai multisensorial que el componen uns cubs gegants definits per les arestes que tenen, on els més menuts poden introduir-se i crear un espai nou. 

Cada mes, la instal·lació transforma la temàtica i canvia els materials. El mes de gener està girant al voltant de la llum; el mes de febrer, de la línia, i el mes de març, dels reflexos. A més, l'activitat té dues sessions especials d’obertura en què s’introdueix nou material. Per a aquestes sessions hi ha un aforament limitat a 60 persones i es requereix inscripció prèvia. La resta de dies, la visita és lliure.

La sessió d’obertura del muntatge dedicat a la línia serà el dissabte 2 de febrer a les 10 i a les 11.30 hores i la instal·lació hi romandrà del 5 al 24 de febrer. Per últim, l’inici de la instal·lació sobre els reflexos tindrà lloc el dissabte 2 de març a les 10 i a les 11.30 hores, i es podrà visitar del 5 al 24 de març.

Aquesta iniciativa està inspirada en el #Proyectoalcubo de Createctura i es basa en la creació d’espais artístics per al joc dels més menuts. Els materials i les estructures estan treballades des del punt de vista artístic amb l’objectiu de ser jocs de comprensió fàcil per al públic infantil i estretament relacionades amb les sensacions mitjançant la llum, les textures i les formes.

Noticias relacionadas

cultura resident

Los artistas reivindican el proceso creativo de sus obras: no solo es exponer, también es investigar

Por  - 

Cuatro proyectos han sido puestos en común este jueves en el Museu de Belles Arts de Castelló. Proyecciones, instalaciones, fotografías, intercambio de opiniones y hasta música de orquesta ha habido. Todo para dotar de protagonismo -esta vez sí- al proceso creativo y de investigación que hay detrás de cada obra expuesta en una galería. Precisamente por eso, no eran trabajos finalizados. Muchos continuarán mutando y mutando.

next