Hoy es 16 de julio

la diputada merche galí lamenta que el pp "torne a mostrar-se alié al problema de l'habitatge"

El PSPV critica un "bloqueig" a la Diputació de la moció per adquirir sòl destinat a habitatge protegit

21/06/2024 - 

CASTELLÓ. L'equip de govern del PP de la Diputació i Vox s'han unit per a bloquejar la moció socialista que instava la presidenta Marta Barrachina a crear un programa destinat a que els ajuntaments puguen adquirir sòl per a la construcció d'habitatges protegits. Aquesta és la denúncia de la diputada del PSPV Merche Galí, que lamenta que "el Partit Popular torna a mostrar-se alié al greu problema d'habitatge i mostra una insensibilitat infinita davant les demandes dels municipis, especialment els amenaçats per la despoblació, que pateixen carestia d'edificacions".

Galí ha defensat que "en el PSPV no tirarem la tovallola i reivindicarem tantes vegades com faça falta recursos per a la construcció d'habitatges en zones on no existeix estoc i els joves es veuen obligats a buscar el seu pla de vida fora de les seues localitats". La proposta socialista incloïa una dotació d'1,5 milions d'euros per a la compra de terrenys per a la seua posterior cessió a la Generalitat, que seria l'encarregada d'alçar els habitatges protegits a través del Pla Viu.

"L'habitatge no és una prioritat per a aquest govern del PP. Estan deixant els ajuntaments de l'interior desemparats i permeten que en les grans ciutats els preus del lloguer es disparen i siguen prohibitius per a la majoria de les famílies i joves amb ganes d'independitzar-se", ha criticat.

La moció socialista tenia com a objectiu plantejar solucions viables per a pal·liar la crisi d'habitatge, especialment en les zones afectades per la despoblació. "La negativa del PP i Vox a donar suport a la nostra iniciativa no ens sorprén, estan instal·lats en el 'no' pel 'no' i al final els que pitjor ixen parats són els ciutadans i ciutadanes de Castelló". "Els socialistes continuarem buscant solucions per al mercat de l'habitatge i treballant perquè tots els castellonencs tinguen accés a un habitatge digne i assequible".

Noticias relacionadas

next