El PSPV insta a Mazón a aplicar amb caràcter immediat la Llei estatal d'Habitatge a la Comunitat

7/04/2024 - 

CASTELLÓ. El PSPV-PSOE de Castelló ha recordat a Mazón que "no podem esperar a 2027 per a garantir el dret a l'habitatge" i l’ha instat a aplicar "ja" la Llei estatal d'Habitatge a la Comunitat Valenciana. La vicesecretària general Maria Jiménez ha afirmat que "la Generalitat ha de posar a disposició de la gent l'habitatge buit existent i fomentar les ajudes al lloguer". "El que no podem és tornar al model del PP que tots coneixem i que patim durant més de 20 anys: més habitatge i més cost per a les famílies".
 
En aquest sentit, la també diputada provincial ha assenyalat que "Mazón ha presentat un pla d'habitatge ple de futuribles que ja fa olor de paper mullat" i ha subratllat que "hi ha estoc d'habitatge a la Comunitat Valenciana i el que cal fer és mobilitzar-les a favor de les persones".

Jiménez ha recordat que "en 2015, durant el govern de Ximo Puig, es va apostar per posar les polítiques públiques d'habitatge en el centre de l'acció de govern amb l'aprovació de la primera llei que reconeixia la funció social de l'habitatge". "Vam passar de l'especulació i els impagaments del PP a ser avantguarda i posar a la disposició de la gent més de 4.300 habitatges", ha explicat. "Qualsevol camí que no siga aquest, serà fer passos enrere". "Estarem vigilants a les modificacions legislatives anunciades", ha insistit.

Així mateix, Maria Jiménez ha instat el Consell de PP i Vox a "buscar alternatives residencials i apostar per la construcció d'habitatge públic sense deixar d'impulsar polítiques que afavorisquen l'accés a l'habitatge". "Els i les socialistes estem expectants per conéixer com pensen executar el 'Plan Vive' quan han retallat el pressupost d'habitatge per a 2024”.

Finalment, la socialista ha insistit en la importància de donar solució al problema de l'habitatge per als joves. "Estem parlant d'una inversió necessària per a facilitar l'emancipació dels joves, la seua independència i desenvolupament personal perquè l'accés a l'habitatge no ha de dependre del nivell d'ingressos o la situació familiar de cada persona", ha conclòs.

Noticias relacionadas

next