els socialistes assegura la que nova llei educativa del consell "arracona" la llengua

El PSPV presenta una moció a la Diputació per a "defensar" el valencià en el sistema educatiu

21/04/2024 - 

CASTELLÓ. El PSPV de la Diputació de Castelló presentarà en la sessió plenària del mes d'abril una proposta d'acord per a instar la Generalitat que retire la seua proposta de llei de ‘llibertat’ educativa que, segons els socialistes, “arracona la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana”. La portaveu adjunta del grup socialista, Ruth Sanz, ha criticat durament la proposta de llei signada pel PP de Mazón en considerar que és un “atac frontal” al valencià i una “cessió vergonyosa” a les pressions de l'extrema dreta.

Sanz ha acusat a Carlos Mazón d'haver “comprat l'agenda antivalenciana a Vox”, que és qui, al seu juí, “realment dirigeix el Consell”. La diputada socialista ha lamentat que “el PP de les senyes d'identitat haja acabat amb dècades de consens entorn de la llengua valenciana, la seua normalització i recuperació de l'ús social”.

Sanz ha afirmat que la Diputació de Castelló té l'obligació de defensar el valencià i de “plantar cara als que volen erradicar el seu ús en l'educació pública”. La portaveu adjunta ha advertit que la proposta de llei del Consell, de tirar avant, “serà el començament de la fi de la llengua pròpia dels valencians”.

La moció registrada pels socialistes també busca que la Diputació condemne els atacs des de les institucions a revistes, publicacions i activitats socioculturals en valencià “que s'han empitjorat des que el PP va obrir la porta de les administracions a l'extrema dreta”. Sanz ha exigit a Marta Barrachina que “es plante” com el PSPV i reclame al Consell que cessament aquests atacs i que garantisca el suport institucional a la llengua i la cultura valencianes.

El PSPV demana un front comú en defensa del valencià
El PSPV reclama a tots els partits polítics, sindicats, entitats socials i culturals que s'unisquen en un front comú en defensa del valencià. “El valencià és una part fonamental de la nostra identitat i del nostre patrimoni cultural. No podem permetre que siga arraconat per les polítiques sectàries del PP i de Vox”.

Noticias relacionadas

next