DEL 8 d'agost a l'1 de setembre

Raquel Lúa, Mara Aranda i Carola Ortiz protagonitzen la III edició de La Mar de Cultures

5/08/2022 - 

CASTELLÓ. En aquest mes d'agost torna el projecte turístic-cultural La Mar de Cultures, que reuneix en espais de lectura situats en zones marítimes propostes musicals alienes a objectius principalment comercials, amb entitat pròpia. La tercera edició es desenvoluparà entre el 8 d'agost i l'1 de setembre, sempre de dilluns a dijous, amb algunes novetats. Una d'elles és la incorporació de Vinaròs a les seus habituals d'Orpesa, Almenara i Almassora. Per elles passaran les actuacions en directe de Raquel Lúa, Mara Aranda i Carola Ortiz, amb una setmana de protagonisme per a cadascuna d'elles.

Una altra novetat és la celebració d'una ronda de presentacions de La Mar de Cultures, entre el 8 i el 12 d'agost, en les mateixes seus de les actuacions musicals (més l'afegit de la localitat valenciana de Burjassot) i el mateix horari, que aniran acompanyades per respectius showcases d'Isabel Latorre (Eixa). Tots els actes inclosos en aquesta tercera edició començaran a les 20.00, amb lliure accés.

La Mar de Cultures és un projecte turístic a través de la música organitzat per Artèria Cultural. L'estreta implicació de l'associació cultural i mediambiental Arrels estableix les bases respecte a tots els valors que ho envolten: proximitat, inclusió, sostenibilitat, economia circular i paritat efectiva en la programació. Sergi Alejos, director d'Arrels, parlarà en aqueixa setmana prèvia del 8 al 12 d'agost sobre el turisme sostenible com a únic model turístic compatible amb el planeta, així com el seu valor com a motor econòmic, social i cultural del nostre entorn. No faltarà la música en aquestes presentacions, a càrrec de la instrumentista i compositora valenciana Isabel Latorre (Eixa), amb un showcase amb acordió.

Eixa és el projecte personal d'Isabel Latorre amb una proposta que uneix el folk mediterrani amb la música antiga, el jazz i l'experimentació. El seu primer disc, ‘Invisibles’, està inspirat en el llibre ‘La ciutat invisible’, d'Italo Calvino. A més, compon per a cinema i teatre.

Pel que fa a les tres protagonistes de les setmanes següents, del 15 al 18 d'agost es podrà gaudir amb la cançó d'autora a flor de pell de Raquel Lúa. Una veu virtuosa i unes lletres poètiques es transmeten a través de sons folk i mediterranis, com es comprova en el seu segon disc, ‘Piel’. El treball de Mara Aranda (del 22 al 25) es basa en la tradició de les terres banyades per la mar Mediterrània, més el llegat musical antic, com es constata en la seua vintena de discos, que han tingut un abast internacional. Carola Ortiz (del 29 d'agost a l'1 de setembre) arribarà en formació de folk trio -al costat de la multiinstrumentista Míriam Encinas i el contrabajista Pau Lligades-, amb la qual experimenta un repertori d'arrel tradicional.

Amb la incorporació de Vinaròs (passeig marítim de la platja del Fortí, al costat de biblioplatja), estan presents les tres comarques costaneres de Castelló (Baix Maestrat, Plana Alta i Plana Baixa). A Orpesa es manté la Biblioteca de la Mar d'Amplaries (zona verda a la cantonada amb el carrer Moscatell); a Almassora, la Biblioteca de la Mar de la platja Benafelí; i a Almenara, la situada a la platja Casablanca (edifici Miguel Hernández; carrer Alberca, 20).

next