"Rostres després de la batalla": L'homenatge de byZelig als protagonistes de la pandèmia

24/10/2020 - 

VILA-REAL.Els estralls de la primera onada de la pandèmia, en els ulls i els rostres dels seus protagonistes, homes i dones que, des de diferents sectors professionals i socials, van donar la batalla contra la covid-19 a la ciutat de Vila-real i la seua àrea d'influència. Aquesta premissa articula el treball fotogràfic i audiovisual Rostres després de la batalla, que el fotògraf byZelig està ultimant, amb el patrocini de l'Ajuntament de Vila-real, per a retre homenatge a tots aquells que, des de primera línia, van plantar cara a la pandèmia en els pitjors moments del confinament.

L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, i la regidora de Cultura, Rosario Royo, han acompanyat aquesta setmana a l'autor en un primer visionat del vídeo que, a manera de tràiler, serveix de resum i presentació del reportatge fotogràfic que byZelig ultima amb l'objectiu de poder exposar-lo al públic abans de final d'any. L'homenatge en imatges als protagonistes de la batalla contra la covid-19 ha suposat un ingent treball documental, amb centenars d'imatges i entrevistes a tots els col·lectius implicats, des de professionals sanitaris de l'Hospital de la Plana a voluntaris, Creu Roja, Exèrcit, tècnics municipals o Policia, entre altres. “És un homenatge centrat en la mirada, els ulls -que és l'única cosa que ara ens deixen veure les màscares- dels qui van lluitar en primera línia contra el virus a Vila-real i als qui hem d'agrair que la primera batalla de la pandèmia a la nostra ciutat s'haja saldat amb un balanç relativament bo”, explica l'autor. Benlloch, per part seua, destaca “l’exhaustiu treball de documentació” i la “força i impacte” de les imatges recollides pel fotògraf, en un projecte expositiu i audiovisual que, després de la inauguració a Vila-real, es pretén que siga també itinerant. 

“El treball de byZelig és d'una enorme força, traslluint, a través dels ulls dels seus protagonistes, tot el drama i la duresa del que hem viscut en els últims mesos a la nostra ciutat. Un homenatge als rostres de la batalla que va més enllà de l'àmbit local”, conclou

 

Noticias relacionadas

next