Tertúlies, murals i tallers: Benassal i Albocàsser impliquen a la ciutadania en el 25-N

23/11/2022 - 

CASTELLÓ. L'Ajuntament de Benassal ha organitzat per al proper 25N una sèrie d'activitats amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona. 

L'acte arrancarà a les 12:05h a l'IES Pere Enric Barreda i Edo amb la lectura del manifest per part dels alumnes de 1r de Batxillerat. Es deixarà un temps per al visionat de les fotografies dels participants del certamen que s'ha impulsat i es donaran els premis als guanyadors i guanyadores. 

De 13.15 a 14.45 s'iniciaran tallers dins de l'aula als quals el veïnat també pot participar. Durant els tallers cada grup anirà baixant al pati per a decorar la paret destinada al 25N i en acabar, es veurà els resultat. 

A aquest esdeveniment es suma els cafès-tertúlies que la Unitat d'Igualtat de la Mancomunitat Alt Maestrat ha desarrollat en Benassal i Albocàsser. El dilluns es va realitzar en el bar La Cope a Benassal, mentre que el dimarts en el bar Pedro a Albocàsser. L'equip de Formació i Prevenció del Centre Dona Rural de Sant Mateu va dirigir les dues sessions. En elles es va contar un conte per a adults anomenat ‘La història de Violeta’, un relat que va permetre reflexionar sobre com la violència masclista és present en la societat, manifestant-se en comportaments i actuacions en alguns casos més subtils i en uns altres de forma més explícita.

Així mateix, en les últimes setmanes s'ha pintat un mural reivindicatiu en la paret exterior del Pavelló Municipal de Benassal. L'activitat, emmarcada dins de les activitats realitzades pel Pacte d'Estat Contra la Violència de Gènere, és un disseny de l'artista Sara Bellés, i ha sigut pintat per un grup de veïns i veïnes voluntaris amb especial esment a les integrants Associació de Dones. Des de l'Ajuntament de Benassal s'agraeix el seu interés i participació a totes les persones que han fet possible l'obra.

Noticias relacionadas

next